×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
9 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Nagykároly

Gyújtottam gyertyákat — könyvbemutató a Károlyi-kastélyban

2019.09.29 - 16:01
Megosztás :
 • Gyújtottam gyertyákat — könyvbemutató a Károlyi-kastélyban

  Péntek délután a Károlyi-kastély lovagtermében népes közönség jelenlétében került bemutatásra Erdei Péter: Gyújtottam gyertyákat című kötete.

  A szerző jelenlétében tartott bemutató moderátora Enyedi Anna Regina volt, míg a konferanszié szerepét Adrian Ştefănuţi vállalta.

  Kovács Jenő polgármester is jelen volt a rendezvényen. Mint mondta, külön öröm számára, hogy Nagykárolyban is bemutatásra kerül ez a kötet, mely sok helyi vonatkozással bír. Hiszen Erdei Péternek fontos szerepe volt abban, hogy a város több emblematikus épülete — többek között a Károlyi-kastély, a református templom épülete stb. — este is lenyűgöző hatást keltsen, jól átgondolt és megszerkesztett kivilágítás révén.

  Nemcsak épületek megvilágítása, hanem a nagykárolyiak számára oly fontos műemléképületek kandeláberei is Erdei Péter munkája révén nyerték vissza méltó „fényüket”. A Víztorony épületének jellegzetes lámpateste, az egyik Doina utcai műemléképület külső világítását biztosító fényforrás is az ő munkájának az eredménye, és még sorolhatnánk.

  A kötetet, illetve a könyvből származó információk gazdag tárházára Enyedi Anna Regina hívta fel a hallgatóság figyelmét.

  Nem egy hivalkodó, sokkal inkább egy alázatos alkotóval van dolgunk, aki munkájával láttatni szeretne, nem pedig látszani. Precizitás és tisztelet jellemzi a szerzőt, nemcsak az általa megvilágított épületekkel kapcsolatban, hanem a munkatársaival való kapcsolatában is. S bár gazdag, több évtizedes pályája során biztosan sok gáncsoskodásban és akadályoztatásban is része volt, ezeket nem hánytorgatja fel, sokkal inkább az eredményekre, az elvégzett munka sikerére fókuszál — fogalmazott Enyedi Anna Regina.

  A kötet bemutatását követően a könyv megvásárlására is lehetőség nyílt, illetve a szerző szívesen dedikált és válaszolt a különböző kérdésekre is.

   

   

  Cookie