×
2021. 06 16.
Szerda
Jusztin
21 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.40 RON
Olvasó hangja

Gyűjtsünk szelektíven, de minek?

2012.05.17 - 10:00
Megosztás:
Gyűjtsünk szelektíven, de minek?

Örömmel olvastam, hogy végre nálunk is lehetőség van a szelektív hulladékgyűjtésre, de sajnos hamar meg is győződtem az ellenkezőjéről. Annak rendje és módja szerint elmentem a Florisal pénztárához a műanyag zsákokért, ahol meglepő gyorsasággal meg is kaptam ezeket és kedvesen elmagyarázták, hogy a száraz hulladékot a naptár szerint páros napokon szállítják el, azokon a napokon, mikor a nedves hulladékot is szállítják. Az én esetemben ez csütörtöki nap és mivel 10-re esett, viszik a száraz hulladékot is, mert még azt is megtudtam a zsákok átvételekor, hogy a kukás autó után jön egy másik jármű, ami összeszedi a kuka mellé kitett zsákokat. Annyit azért halkan megkérdeztem a hölgytől, akitől a zsákot megkaptam, mi történik abban az esetben, ha én kiteszem a zsákot és jönnek azok a bizonyos emberek, akik előszeretettel feltúrják a kukákat és még a benne levő zsákokat is kitépik, sokszor azok tartalmát kiszórva a kuka mellé: válasz, nem fog megtörténni.

Eljött a csütörtök, kuka nedves hulladékkal kitéve, mellette a zsák a

száraz hulladékkal kitéve és várjuk a csodát. Három turkáló brigád elhalad békén hagyva a száraz hulladékos zsákot, de a negyedik az már nem bírta ki. Na de semmi baj, majd jön az a bizonyos második jármű és összeszedi. Nem ez történt, egyszerűen jött a kukás autó, a rajta dolgozó munkások megfogták a kiszakított száraz hulladékkal tele zsákot, belevágták a nedves hulladékkal tele levő kukába és az

egészet a kukás autóba. Ezek után kérdezem én, minek a nagy reklám az újságokban, a rádióban, mert szerintem először el kellene magyarázni a kukás autón dolgozóknak, hogy miről is lenne szó ezzel a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban, lehet ők még nem is hallottak róla, vagy nagyon is jól tudták, mert az a bizonyos második jármű nem is járt a környékünkön.

Bízván abban, hogy valaki vagy valakik kioktatják a kukás autón dolgozókat is, remélem, hogy megoldódik a probléma, már csak azért is, mert eddig a rendszerváltás óta az egyik legmegbízhatóbb szolgáltatás volt a városban úgy a szemétszállítás, mint a tavaszi nagytakarítások, ide értve a kiskerti hulladékok elszállítását is.

 

Tisztelettel,

Móna Árpád, Szatmárnémeti

 

 

 

Cookie