×
2020. 07 11.
Szombat
Nóra, Lili
31 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.37 RON
Vidék

Hajnalig táncoltak a kisdiákok érdekében

2019.02.19 - 09:31
Megosztas :
 • Hajnalig táncoltak a kisdiákok érdekében

  Vidámság, tánc és mulatozás tekintetében a sárköziek verhetetlenek — ezt a már régóta köztudott tényt igazolja a szombati farsangi bál is, amely vasárnap, a reggeli órákban ért véget.

   

  S amely most nem csak a tavaszdrukkerek megszokott éves találkája volt, hanem a magyar közösség összefogása is — ugyanis a mulatság nyomán befolyt összeget a helyi, magyar tannyelvű elemi osztályoknak ajánlották fel didaktikai eszközök és felszerelések megvásárlására. „Van olyan osztály, ahol mágneses táblára lenne szükség, van, ahol elektrotechnikai felszerelésre, megint máshol 'csak' két hangszóró vagy épp egy kisebb fénymásoló tenne nagy szolgálatot. Ezért úgy döntöttünk, hogy az idei, 'italbatyus' farsangi bált egy kicsit másképp szervezzük, mint az évek óta megszokottakat, hogy minél nagyobb összeget tudjunk majd átnyújtani osztályainknak — például hangulatfelelős magyarországi vendégművészt sem hívtunk. Igaz, a hazai DJ Bercivel senki nem tudja felvenni a versenyt” — mondta lapunknak Seer Gyula, az RMDSZ sárközújlaki szervezetének elnöke. Bálnyitó köszöntő szavaiban is hasonló gondolatokat fogalmazott meg, akárcsak Piricsi Arthur polgármester, aki arra is emlékeztette az egybegyűlteket: a különböző európai uniós és kormánypályázatok nyomán Sárközújlaknak 11 millió euró értékű, az egész közösség életminőségén javító munkálatokra sikerült szerződést aláírnia, s ennek elérésében nemcsak a pályázatíró szakembereknek, de a szövetség megyei vezetőinek és parlamenti képviselőinek is kiemelkedő szerepük volt.

  A több mint 200 fős báli sereg szót fogadott a „mindenki egyen, igyon, táncoljon!” felszólításnak, annál is inkább, mivel DJ Berci humoros beszólásaival és jobbnál jobb zenéivel sem a has-, sem a lábizmokat nem engedte pihenni — elvégre az ízletes vacsorafogásokat, zamatos pálinkát és borokat meg kellett mozgatni —, s a jótékonykodó mulatozók csak hajnalhasadtával vettek búcsút a lakodalmas teremtől.

   

  Cookie