×
2020. 05 25.
Hétfő
Orbán
11 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Hálaadó Ünnepség Szatmáron

2014.09.05 - 13:50
Megosztás :
 • Hálaadó Ünnepség Szatmáron

  A szeptember 5–7. között sorra kerülő Hálaadó Ünnepség/Erntedankfest alkalmából néptánctalálkozóra is sor kerül majd Szatmárnémetiben.

   

  Háromnapos ünnepségsorozatot szervez Szatmárnémetiben a Gemeinsam Német Ifjúsági Szervezet. A szeptember 5–7. között sorra kerülő Hálaadó Ünnepség/Erntedankfest alkalmából néptánctalálkozóra is sor kerül majd Szatmárnémetiben. Az idén 19. alkalommal megrendezésre kerülő találkozóra néptánccsoportokat várnak a szervezők Orsováról, Felsővisóról, Monospetriből, Nagyváradról, Palotáról, valamint a megye sváb településeiről. A rendezvénysorozat szeptember 5-én a vendégek fogadásával kezdődik a Német Kulturális Központban. Szombaton 10 órától német néptáncokat tanulnak a fiatalok egymástól, majd ugyanitt kerül sor 14.30 órától a rendezvény megnyitójára, melynek keretében megtekinthető egy fotókiállítás a Gemeinsam Ifjúsági Szervezet programjairól és az előző hasonló találkozókon készült felvételek is láthatóak lesznek.

   

  Felvonulás népviseletben

   

  A programból a kerekasztal-beszélgetés sem marad ki, témája a következő: Gyökerek nélkül nincs jövő. A tervek szerint 17.30 órától kezdődik a népviseleti felvonulás a Fényi és Csomaközi Egyesített Fúvószenekarok vezetésével a Svábháztól (Vasile Lucaciu utca 9. szám) a központi parkig, ahol 18 órától a tánccsoportok ünnepi műsorát tekinthetik meg, és a fúvószenekar koncertjére is várnak minden érdeklődőt. Szombat este a rendezvény résztvevői számára szórakoztató estet szerveznek a Német Kulturális Központban. Vasárnap 10 órai kezdettel Ft. Michael Orbán jezsuita atya, a Kálvária-templom német közösségének plébánosa ünnepi szentmisét celebrál a Kálvária-templomban. A rendezvénysorozat támogatói a Romániai Német Demokrata Fórum, a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Helyi Tanács. A rendezvény szponzorai: Industrial Control Solutions és Neptun Company — tájékoztatott Rist Gabriela szervező.

  Cookie