×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
14 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Haladnak a kórházkorszerűsítéssel

2019.07.23 - 16:22
Megosztás :
 • Haladnak a kórházkorszerűsítéssel

  Újabb lépés történt a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház új épületszárnyának projektjében: zöld utat kapott, így másfél hónapon belül elkészül a beruházás megvalósíthatósági terve.

  A szatmári egészségügy egyik legfontosabb infrastrukturális projektje egyre jobban körvonalazódni látszik: kedden aláírták ugyanis a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház új épületszárnyának a megvalósíthatósági tervére vonatkozó szerződést — tájékoztatott a Szatmár Megyei Tanács.

  A licitet a temesvári PGA Markers Kft. nyerte meg, a szerződést pedig a nyertes fél képviselője, Claudiu Pralea és a megyei önkormányzat részéről Ioan Rus alelnök szignózta, Cristina Ștern, a megyei tanács alá tartozó regionális fejlesztési hatóság vezetőjének jelenlétében. A temesvári cégnek 45 nap áll a rendelkezésére, hogy elkészítse az új kórházi épületrész megvalósíthatósági tanulmányát.

  Amint arról korábban lapunk hasábjain is olvashattak már, az új épületrész a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház Prahova utcai épületének udvarán kap helyet, a mostani épülettel párhuzamosan, amellyel össze is lesz kötve. Az új épületrészt hatemeletesre tervezték, a tetején kialakítanak egy korszerű helikopterleszállót is. Az új épületrész közel 10 500 négyzetméteres lesz, itt kap helyet a korszerű műtőblokk, az intenzív terápiás osztály, ugyanakkor ide költözik a régi kórház épületéből a neurológia, a belgyógyászat és a szemészet is.

  A 13 900 000 euró (áfával) összértékű pályázat az Interreg V-A Románia–Magyarország Európai Regionális Fejlesztési Alap programban valósul meg a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház és a Felső-Szabolcsi Kórház együttműködése révén.

   

   

  Cookie