×
2020. 08 09.
Vasárnap
Emőd
23 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.40 RON
Szatmárnémeti

Halálra fagyott egy férfi

2019.12.04 - 16:24
Megosztás:
 • Halálra fagyott egy férfi

  Szerda reggel Szatmárnémetiben, a 14-es lakónegyed egyik betonépítményében találtak rá sorstársai a hajléktalan férfi holttestére. Halálát kihűlés okozta.

  Az egyre erősebb éjszakai mínuszok elől menedéket keresve húzta meg magát a 60 éves hajléktalan férfi abban a kis betonépítményben, amely a 14-es lakónegyedbeli Neajlov sétány tömbházai előtt található, és amely gyakran „otthonául” is szolgált, de sajnos az építmény nem nyújtott kellő védelmet számára s szerda reggel holtan találták hajléktalantársai. A kiérkező mentősök már csak a halál tényét tudták megállapítani, amelyet minden valószínűség szerint a kihűlés okozott, a pontos okot az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat állapítja majd meg, ugyanakkor a rendőrség hivatalból eljárást indított az ügyben.

  Az eset kapcsán kiadott közleményében a szatmárnémeti Szociális Ügyek Igazgatósága úgy fogalmaz, hogy az elmúlt napokban (napközben) többször is felkeresték a város azon területeit, ahol közismerten gyakran húzzák meg magukat hajléktalanok és éjszakára a hajléktalanszállóba irányították őket, viszont az új kórház előtti részen, parkban — ami szintén egy jól ismert „hajléktalanközpont” — nem találtak senki.

  A meteorológiai szolgálat –9 és –11 Celsius-fok körüli (vagy még annál is hidegebb) hőmérsékleteket jósol a következő éjszakákra, ezért az igazgatóság arra kéri a lakosságot, amennyiben az esti órákban hajléktalanokat látnak, illetve ismernek rászorulókat, értesítsék őket vagy az érintetteket irányítsák a hajléktalanszállóra.

  Szerda estétől megkezdik éjszakai őrjáratukat a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei is, akik éjféltől hajnalig forró teával, szendviccsel, takarókkal felszerelkezve járják végig Szatmárnémeti kevésbé barátságos részeit, a folyópartot, hajléktalanokat keresve.

   

   

   

   

   

   

   

  Cookie