×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Nagykároly

Halas vásár Nagykárolyban

2021.09.17 - 09:00
Megosztás:
Halas vásár Nagykárolyban
Fotó: magyarmezogazdasag.hu
Ma, szeptember 17-én érdekes programra hívják az érdeklődőket Nagykárolyba, a „Malomhoz” (Armatei Române sugárút 74. szám) 11 órától, Halas Vásárra, melynek elsődleges célja a halfogyasztás népszerűsítése.

11 órától halgazdák és szenvedélyes szakácsok kínálatában az érdeklődők és a vásár vendégei különféle halkészítményeket kóstolhatnak meg, a szervezők pedig kezeskednek arról, hogy mindenki talál majd ínyére való falatokat, amelyek alapja a köztudottan egészséges hal.

A jól ismert hallevesek, sült halak és sóban eltett halak mellett megkóstolhatnak még különféle pisztráng-, illetve pontypörkölteket, paradicsomos pisztrángot, különféle pisztrángfajtákból készült előételeket is. Lehetőségük lesz megszavazni a Halas Vásár legfinomabb készítményét is, ugyanis a szervezők adnak az önök véleményére.

A vásár 11 és 23 óra között zajlik, s a nap folyamán az őshonos halfajtákból készülő, különleges ételeket kínálnak a mesterszakácsok, amelyeket a helyszínen készítenek el. Hallevesek, roston sült halak, sózott halak, halpaprikás, ikra, halpástétom, szárított halak és sok más ínyencség is várja a finom falatokra éhezőket. A szervezők különféle versenyekkel és programokkal is készültek, a nap folyamán lesz sok-sok izgalmas és mulatságos megmérettetés felnőtteknek és gyerekeknek is.

A Szatmár Megyei Halászati Akciócsoport (szatmári FLAG) és együttműködő partnerei minden érdeklődőt szeretettel várnak ma Nagykárolyban az egész napos családi proramra, melynek főszereplői a hal és a halételek lesznek. S. B.

 

Közösen pályáznának bicikliút kiépítésére
Kerékpárút-hálózat kiépítése érdekében Településközi Fejlesztési Egyesületet (ADI) tervez létrehozni Nagykároly önkormányzata a municípium három szomszédos településével közösen.
Újabb fejlesztések EU-s pénzből
Európai uniós forrásból finanszírozott újabb nagykárolyi projektek kaptak zöld utat ezen a héten, három finanszírozási szerződést írt alá a polgármester, amelyek összértéke 16 millió lej.
Szatmár megyében 82 oktatási intézmény részesült sportszercsomagban
Tegnap Szatmárnémetiben és Nagykárolyban is átadták a sportszercsomagokat. A csomagok különböző méretben és mennyiségben tartalmaznak futball-, futsal-, kézi- és kosárlabdákat, ugróköteleket, megkülönböztető mezeket, labdatartó hálót, labdapumpát.
Cookie