×
2020. 09 26.
Szombat
Jusztina
21 °C
Borult idő
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

Halasztják a központi futamot is

2020.06.29 - 15:39
Megosztás:
Halasztják a központi futamot is
Folyamatosan kell módosítsa a Rally Sprint 15. kiírásának a versenynaptárát Seletye Dávid, mivel kormány továbbra sem enyhít a koronavírus-járvány miatt elrendelt intézkedésein.

Mivel a Romániában továbbra sincsenek kilátásba helyezve további enyhítések a koronavírus-járvány miatt, illetve a kormány még mindig ragaszkodik a sürgősségi állapot fenntartásához, ezért nem lehet sporteseményeket sem rendezni, olyan tereken, ahol nem lehet szabályozni a nézők érkezését.

A Szatmárnémeti Auto-Karting Rider’s SK és a Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti fiókja ezen a hétvégén szerette volna megrendezni a Rally Sprint autós ügyességi és gyorsasági bajnokság 15. kiírásának a 2. fordulóját a szatmárnémeti Transilvania sugárúton, viszont a szakemberekkel való konzultálás után Seletye Dávid versenyigazgató nem is kérvényezte a futam megszervezését. „Nyílt téren lennénk, ahol nem lehetett volna kizárni közönséget, nem tudtuk volna szabályozni a nézők érkezését. Márpedig a versenyt éppen ezért hozzuk ki évek óta a város központi részére, hogy minél több emberhez tudjunk eljutni. Szakemberek véleménye is az volt, hogy ezt most inkább halasztani kell” — mondta lapunknak Seletye.

Mint ismeretes, a Gorunului utcai ACR gyakorló-pályán, zárt téren június 13-án rendezték az idénynyitó fordulót. Zökkenőmentesen, viszont nézők nélkül zajlott a futam, ahol elhangzott, hogy június utolsó hétvégéjén a nagycsergedi Transilvania Ringen rendezik a 2. fordulót. Először megy épített pályára a Rally Sprint mezőnye, ezért nézőket is szeretne erre a futamra Seletye, azonban nem jöttek a várt, enyhítésre vonatkozó intézkedések a kormány részéről, így halasztani kellett a Maros megyei versenyt július 27-re. Ekkor merült fel a lehetősége annak, hogy Szatmárnémeti központjában rendezzék a második fordulót, július 4-én. Ezt sem rendezik meg most, de a versenyigazgató bízik abban, hogy ezt nem kell olyan sokat halasztani, és július 18-án csikorgathatják abroncsaikat a versenyzők a Transilvania sugárút felújított aszfaltburkolatán.

Pesek Attila

Aradon rendez Rally Sprint-fordulót Seletye
Szatmárnémeti, Nagykároly és Nagybánya után Aradra is feliratkozik a városok sorában, ahol az ACR és az AK Rider’s SK Rally Sprint bajnoki fordulót rendez. Jövő héten mennek Aradra.
Nem szakítják meg a hagyományt: VTM-futamot rendez Seletye
Szombaton a Szilágy megyei Ördögkuton, a Meszes-csúcs közelében megkezdődik a hegyi gyorsasági autós-bajnokság (VTM) nyolcadik kiírása, amit ezúttal a Román Autóklub (ACR) Szilágy megyei fiókja rendez meg a Szatmárnémeti Auto Karting Rider’s Sportklub segítségével.
Seletye nélkül is megrendezik a futamot
Balesetet szenvedett, ezért nem lehet ott a Rally Sprint-bajnokság második fordulóján Seletye Dávid versenyigazgató. Viszont a negyvenhárom nevező rajthoz áll, és megküzd majd a pontokért.
Cookie