×
2020. 05 25.
Hétfő
Orbán
10 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Halep hatalmas csatába jutott döntőbe

2018.01.25 - 11:02
Megosztás :
 • Halep hatalmas csatába jutott döntőbe

  Először jutottak döntőben Melbourne-ben Halep és Wozniacki: előzőleg a román a Roland Garroson, a dán pedig a US Openen jutott GS-döntőbe.

  Az Australian Open női egyese a papírforma szerint alakul: a 2. kiemelt dán Caroline Wozniacki 6:3, 7:6-ra legyőzte a belga Elise Mertenst, az 1. kiemelt román Simona Halep pedig a 21.-két rangsorolt német Angelique Kerberen küzdötte át magát 6:3, 4:6, 9:7-tel.

  A világelső Halep fantasztikusan kezdett a csütörtöki elődöntőben: az első játszmában 5:0-ra elhúzott, ahonnan ugyan a német 5:3-ra még visszajött, de a konstancai lány így is befejezte a szettet 6:3-mal.

  Kiegyenlítettebben alakult a második felvonás, amelyben Halep 2:1-es vezetésénél jött egy oda-vissza brék, majd 4:4-nél Kerber brékelt újra, úgyhogy ezt a szettet ő nyerte 6:4-re.

  A harmadikban nem tudtak elszabadulni egymástól, rögtön az elején, majd 4:3-nál is oda-vissza brékelték egymást, egyébként közbeiktattak néhány látványosan hosszú labdamenetet. Halepnek 5:4-es vezetésekor két brék-, egyben meccslabdája is volt, amiket Kerber nemcsak hárított, de a következő gémben brékelt is, így a saját adogatásakor már neki volt két meccslabdája. Ám ismét hiába, mert az olykor már a hősies labdamenetek végén Halep visszabrékelt!

  Mivel a döntő szettben nincs rövidítés, 6:6-ról folytatódott a küzdelem. Ekkor kicsit lehiggadtak a kedélyek, a következő három játékot hozta az adogató. Na de Halep 8:7-es vezetésénél Kerber 0:30-as gödörbe került, amiből természetesen kimászott, ám a román így is meccslabdákhoz jutott, és a másodikat értékesítette is, úgyhogy bejutott pályafutása első Australian Open-fináléjába!

  „Elképesztően nehéz volt, remegek! – mondta Halep, aki a 32 között játszott már egy háromjátszmás maratonit, 15:13-ra nyerve annak a döntő szettjét. – Tudtam, hogy most nehéz dolgom lesz, hiszen Kerber nagyon jól mozog a pályán és mindent visszaad. Ez lett a második leghosszabb mérkőzésem a tornán, nagy szükségem volt a közönség támogatására. De majd a döntő után pihenek!”

  Halep ebben az idényben 13-ból 13 mérkőzést megnyert. Ezzel szemben a dán ellenfele tizenegyből egy meccset elvesztett, az aucklandi WTA-torna döntőjét. Az egymás elleni mérleget tekintve viszont Wozniacki jobban áll, hiszen az eddigi három egymás elleni mérkőzés közül Halep csak egyet nyert meg.

  Halep 2014-ben, majd 2017-ben játszott GS-döntőt, mindkettőt a Roland Garros-on: a salakpályás tornán előbb az orosz Marija Sarapova, tavaly pedig a lett Jelena Osztapenko verte a román teniszezőt.

  Wozniackinak is ez a pályafutása harmadik GS-fináléja, az előző kettőt a keménypályás US Openen játszotta: 2009-ben a belga Kim Clijsters, 2014-ben pedig az egyesült államokbeli Serena Williams győzte le a dán teniszezőt.

  A Halep – Wozniacki döntőt szombaton rendezik 10.30 órától, és az Eurosport élőben közvetíti. Akármelyik teniszező nyer szombaton, első GS-győzelmét jegyzi, hétfőtől pedig a világrangsor élén fog állni.

  Cookie