×
2021. 04 12.
Hétfő
Gyula
15 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Halminál buktak le a Magyarországot keresők

2021.03.06 - 08:44
Megosztás:
Halminál buktak le a Magyarországot keresők
Fotó: Román Határrendészet
A halmi határrendészet járőregysége vette észre március 3-án késő éjjel, valamivel éjfél előtt a Halmi–Kökényesd vonalon azt az ötfős gyalogoscsoportot, amelynek jelenlétét semmi nem igazolta az adott területen abban az időpontban.

Az igazoltatásukra tett kísérletet követően valamennyiüket bekísérték a határrendészet szatmárnémeti székhelyére, ahol kiderült, hogy 19–43 év közötti marokkói, algériai és szíriai állampolgárok, akik gyalogosan vágtak neki a világnak, hogy Magyarországon keresztül Nyugat-Európába jussanak.

Az öt férfi ellen illegális határátlépés vádjával indítottak eljárást, de hogy hogyan kerültek Halmi közelébe, az ukrán-román határon embercsempészek vezették át vagy inkább eresztették szélnek őket (mint ahogy számtalan esetben volt már rá példa), s hogy az Ugocsából hogyan jutottak volna el a román-magyar határszakaszig, azt a megkezdett nyomozás deríti majd ki.

Sz.K.M.

21 migránst tartóztattak fel az utóbbi 24 órában a határőrök
Az elmúlt nap során 21 olyan, Afganisztánból, Marokkóból, Palesztinából, Szíriából és Líbiából érkezett személyt tartóztattak fel a határőrök, akik illegálisan próbáltak átjutni Magyarország területére - közölte pénteken az aradi határrendészet.
Gyorsítani kell a jogosulatlanul Európában tartózkodó migránsok visszaküldését
Az uniós tagországok belügyminiszterei a migráció kiindulási országaival fenntartott együttműködés javításával gyorsítanák fel a jogosulatlanul Európában tartózkodó migránsok visszaküldését — erről tájékoztatott az Európai Unió Tanácsa.
Kerékkötő halmi tanácsosok
Nem csitul az elveszített helyhatósági választás miatti mérge a halmi tanács Pro Románia és ALDE pártbeli tagjainak — bosszúból az 1 millió euró értékű hűtőházprojekt előfinanszírozását is leszavazták, s ahol csak lehet, igyekeznek megkötni a fejlődés kerekét.
Cookie