×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Eső
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Hamarosan nyitnak a kicsik is

2021.06.24 - 08:00
Megosztás:
Hamarosan nyitnak a kicsik is
Fotó: SZFÚ archív
Rövidesen újrakezdi működését a Nagypeleske–Zajta, Szárazberek–Garbolc és Horea–Ömböly közötti ideiglenes határátkelő.

Minden valószínűség szerint már most szombaton újranyitnak a Szatmár megyei ideiglenes (csak szombati napokon működő) határátkelők — mint ismeretes, ezek működését tavaly tavasszal a koronavírus-járvány terjedésének következtében függesztették fel meghatározatlan időre, s mivel a járványgörbék mindkét országban igencsak ellaposodtak, a beoltottak száma pedig folyamatosan nő, a két ország illetékesei úgy döntöttek, hogy újranyitják őket. Mivel a működés felfüggesztését járványhelyzet indokolta, az újranyitás a felfüggesztés előtti körülményekkel történik — azaz csak szombatonként 10–18 óra között lesz átjárható a határ Nagypeleske–Zajta, Szárazberek–Garbolc és Horea–Ömböly között. Információink szerint ezekben a napokban a hivatalos ügyintézés zajlik, amelyet igyekeznek mielőbb elvégezni, hogy a lehető leghamarabb megtörténhessen az újranyitás.

Nem mellesleg június 23-től megszűnt a karanténkötelezettség a Romániából Magyarországra és Magyarországról Romániába utazó magyar, magyar-román, illetve román állampolgárok számára, s ezzel visszaállt a koronavírus-járvány előtti állapot a határokon (azaz már nem csak a 24 óra/30 kilométeres sávban mehetnek át azok, akik nincsenek beoltva) — ugyanakkor arról sem szabad megfeledkezni:

Magyarországon bizonyos szolgáltatások (vendéglátóhelyek belterei, szállások, mozik, múzeumok, egyes strandok stb.) igénybevételéhez továbbra is szükség van vagy védettségi igazolványra (plasztikkártya), vagy román oltási igazolásra (papírlap). Sz. K. M.

 

Többkilométeres kamionsorok alakultak ki a román-magyar határ romániai oldalán
Többkilométeres kamionsorok alakultak ki kedden a román-magyar határ romániai oldalán - közölte a román határrendészet.
Hamis zöldigazolvánnyal akartak hazajönni
November 19-én hajnalban, 3 óra 30 perc körül akart belépni Románia területére egy osztrák rendszámú gépkocsiban az a háromfős (férj, feleség és nagykorú fiúgyermek) Szatmár megyei család, amely a jelen pillanatban vörös zónás besorolású Ausztriából érkezett haza.
Csomagokat szállítottak — meg egy „kis” cigit
A mikrobusz rakterének tüzetes átvizsgálásakor a kolozsvári vámügyőrség munkatársai öt fémpanelben elrejtve 1360 doboz, fehéroroszországi eredetű cigarettát találtak.
Cookie