×
2020. 07 06.
Hétfő
Csaba
24 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Magazin

Hangtájakat kutat

2012.05.28 - 15:54
Megosztas :
 • Hangtájakat kutat

  Június 2-án lép közönség elé Emil Gherasim a nagyváradi Experimentális Művészeti Találkozón.

  A nagykárolyi Emil Gherasim is meghívást kapott a június elsején és másodikán megrendezésre kerülő nagyváradi Experimentális Művészeti Találkozóra.

  A kétnapos összművészeti rendezvény különféle kísérleti műfajok találkozását teszi lehetővé, így összpontosítva a jelenkori kísérleti alkotóművészetek különböző ágait. Az Experimentális Művészeti Találkozó egy közösségi igényt próbál kielégíteni, amely szerint szükség van a művészi kísérletezés jegyében született alkotások bemutatására, megvitatására ahhoz, hogy a mindenkori közönség közelebb kerüljön a kortárs művészet megismeréséhez, hiszen az új próbálkozásokban rejlik a kulturális fejlődés kulcsa. Ez egy platform ahol fiatal alkotó- és előadóművészek jelennek meg, közösen idősebb, avagy ismertebb művészekkel egy helyen. A rendezvény több műfaj találkozását teszi lehetővé: képzőművészet, fotóművészet, film- és videoművészet, performance, színházi előadás, audiovizuális művészet, experimentális zene.

  A károlyi zeneszerző, akit sokan a Psycho Symphony együttes énekes-gitárosaként, valamint a Macro World zenei projekt gitárosaként ismernek, az utóbbi műfajt képviseli. Fluidian művésznév alatt már évek óta kísérletezik zenei összhangzások terén, elmondása szerint, ahogy arra produkciójának a címe – Soundscapes – is utal, hangtájakat keres.

  A nagyváradi művészeti találkozó egy kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy egy szélesebb réteg is megismerje alkotómunkáját. „Fluidian” produkcióját június 2-án tekinthetik meg az érdeklődők a Moszkva Kávézó gyártelepi helyiségében.

   

  ifj. Deák Endre

   

   

  Cookie