×
2020. 07 10.
Péntek
Amália
17 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

Három szatmári utazik az Eb-re

2020.02.21 - 10:21
Megosztas :
 • Három szatmári utazik az Eb-re

  Teodora Șofran, Alex Oroian és Tudor Surducan utaznak el Horvátországba a vívók kadett és junior korosztályos Európa-bajnokságára.

  Szombaton kezdődik, és március 2-ig tart a horvátországi Porečban a 17, majd a 20 éven aluliak vívó-Európa-bajnoksága, ahol három szatmári sportoló is pástra fog lépni.

  Elsőként Teodora Șofran fog megküzdeni a kadett korosztályos tőrvívók hétfői egyéni viadalában. A fegyvernemben Románia azt a négy lányt küldte, akik az elmúlt időszakban az európai körversenyen is remekeltek. Teodora Șofran (Szatmárnémeti SK), Andreea Dincă (ACS Balestra), Denisa Mănescu (CSA Steaua), Karina Vasile (CSA Steaua) felállásban Tauberbischofsheimban a harmadik, míg Szatmárnémetiben az első helyen zártak. A lányok jó szereplése a csapattáblázatban is előkelő helyre sorolja őket, így kadettek zárónapján, február 26-án éremszerzési reményekkel léphetnek a pástra. A jelenlegi állás szerint ugyanis Lengyelország, Magyarország és Ukrajna után a románok következnek az európai rangsorban.

  A kadettek versenye egyébként február 22–26. között zajlik, az ezt követő öt napban pedig a juniorok lépnek pástra. A 20 évesek nyitó napján, vagyis jövő csütörtökön két szatmári srác is pástra lép a párbajtőrvívók egyéni versenyében: a Szatmárnémeti SK sportolója, Tudor Surducan és a Dinamo Bukarestnél igazolt Alex Oroian fog versenyezni. Sajnos ezzel nekik lejár majd az idei Eb, ugyanis a román szövetség nem nevezte őket a csapatviadalra. Oroian viszont egy jó vívással akár a dobogóra is eljuthat, hiszen az eddigi eredmények alapján a 15. kiemeltként várhatja a versenyt a 106 fős mezőnyben.

  Cookie