×
2020. 07 16.
Csütörtök
Valter
14 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Háromnapos téliesítési-razzia lesz Magyarországon!

2019.11.18 - 11:00
Megosztas :
 • Háromnapos téliesítési-razzia lesz Magyarországon!

  November 19–től országos közúti ellenőrzéseken vizsgálják a rendőrök, hogy rendesen fel van–e készítve az autó a télies időjárásra — nem szívatni akarják a sofőröket, hanem figyelmüket felhívni, de bírságolni is fognak, a büntetések pedig borsosak.

   

  Komoly ellenőrzésekre készüljenek a gépkocsivezetők a magyarországi utakon — a november 19. – 21. közötti napokban tematikus közúti ellenőrzéseken vizsgálják a rendőrök a téli gumik állapotát, típusazonosságát (esetlegesen a hólánc meglétét), a téli szélvédőmosó folyadékot és használatát, az ablaktörlők állapotát, a fagyálló meglétét és fagyáspontját, a külső világító- és jelzőberendezések állapotát, tisztaságát, fényerejét, de még a fényvisszaverő mellény meglétét is.

  Schanda Tamása hangsúlyozta: a razzia célja nem az lesz, hogy a rendőrök minél több autóst megbírságoljanak, hanem a figyelemfelhívás és balesetek megelőzése (az ellenőrzések mellett tájékoztató füzetekkel is segítik az autósok felkészülését a téli közlekedésre). A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket és messze nem az a céljuk, hogy minél több büntetést tudjanak kiszabni, hanem a hatóság a szigorú fellépéssel szeretne elébe menni a baleseteknek — nyomatékosította Berzai Zsolt alezredes is.

  Felvilágosítás ide, figyelemfelkeltés oda, borsos bírságokra számíthatnak azok az autósok, akik úgy indulnak a magyarországi utakra, hogy nem készítették fel alaposan gépkocsijukat a télies időjárásra, például a lámpák nem megfelelő működése esetén a helyszíni bírság (hiányosságok függvényében) 5000–től 50 000 forintig terjedhet.

  Cookie