×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Hat szatmári hunyt el

2021.10.07 - 19:24
Megosztás:
Hat szatmári hunyt el
Újabb szomorú mérleget közölt a Szatmári Prefektusi Hivatal: 6 szatmári lelte halálát a COVID-19 megbetegedés szövődményei miatt.

Hat Szatmár megyei lakos veszítette életét az elmúlt egy napban a koronavírus-fertőzés szövődményei következtében: egy 68 éves nő és egy 72 éves férfi szervezete a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban adta fel a harcot a betegséggel szemben, két férfi, egy 43 éves és egy 66 éves beteg, valamint egy 77 éves nő a Nagykárolyi Városi Kórházban hunyt el, ugyanakkor egy halálesetet jelentett az Avasfelsőfalui Városi Kórház is, itt egy 69 éves férfi veszítette életét. Mindegyik páciensnek egyéb betegségek is szerepeltek a kórelőzményében — adta hírül a Szatmári Prefektusi Hivatal.
24 óra alatt hivatalosan újabb 86 koronavírus-fertőzöttet vettek nyilvántartásba, mellyel a járvány kezdete óta 16 714-re emelkedett a megbetegedettek száma. PCR- és antigéntesztből összesen 1006-ot végeztek el, amellyel a tesztelési mérleg 166 257 elvégzett vizsgálatra nőtt. A gyógyultnak nyilvánított személyek száma 15 033 — tette még hozzá a prefektúra jelentése.
Házi vagy intézményes karanténban 942-en vannak (a sárga és vörös zónás országokból hazaérkezettek), házi elszigeteltségben pedig szűk kétszázzal kevesebben, 745-en (kórházi kezelésre nem szoruló, teljesen tünetmentes vagy enyhe tüneteket produkáló, de igazoltan koronavírus-fertőzött személyek és családtagjaik). Ami a határátkeléseket illeti, az elmúlt 24 óra leforgása alatt 2099 személy lépett be az ország és a megye területére a Szatmár megyei határátkelőknél, közülük 47-en kerültek házi elkülönítésbe.

Sokan kérik a harmadikat

Az oltáskampány is rendben zajlik Szatmár megyében, nagyon sokan jelentkeznek a harmadik oltás beadatására. A legutóbbi jelentés óta 655 személyt immunizáltak az egészségügyi szakemberek, közülük 398-an a harmadik dózist kérték.
Altfatter Tamás, Szatmár megye prefektusa sem késlekedett beadatni a harmadik dózist, őt szintén az elmúlt 24 órában immunizálták a Pfizer/BioNTech védőoltásának emlékeztető, harmadik adagjával a régi poliklinikán működő oltóközpontban. „A védettséget választottam. A családomért, a hozzám közelállókért, önmagamért. Ma a megyei kórház járóbeteg-ellátójában lévő oltóközpontban kértem a védőoltás harmadik, emlékeztető adagját, amely egészséget és megnyugvást jelent számomra. Hiszek a tudományban, bízom az orvosokban. Nincs más lehetőség a világjárványtól való szabadulásra, mint az oltakozás. De sokan kell legyünk, hiszen csak közösen tudunk véget vetni ennek az állapotnak. Egyszerű, ingyenes, bízz benne! Oltasd be magad!” — üzente az immunizálást követően a kormánymegbízott.

Bumbuluţ Krisztina

 

Booze: szatmárnémeti italkereskedés minden pénztárcának
Az italbolt sem választékban, sem kedvezményekben nem marad alul: aki a Szatmári Friss Újság november 26-ai számában megjelent kedvezménykuponnal megy vásárolni, tíz százalék kedvezményt kap, bármelyik italt is szán az ünnepi asztalra.
Több ösztöndíj az iskolásoknak
A szatmárnémeti tanács döntés értelmében 7 teljesítményalapú ösztöndíj, 2955 érdemösztöndíj, 15 tanulmányi ösztöndíj és 516 szociális ösztöndíj kerül kiosztásra idén.
Szatmár megye a második a régióban
A régióban Szatmár megye jegyzi a második legalacsonyabb fertőzöttségi indexet, s a hétvégén hosszú hetekre, hónapokra visszamenően most regisztrálták a legkevesebb friss fertőzöttet.
Cookie