×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Hatalmas a kamiontorlódás — a petei átkelő viszi a prímet

2021.05.25 - 19:14
Megosztás:
Hatalmas a kamiontorlódás —  a petei átkelő viszi a prímet
A magyarországi, pünkösdi kamionstop következtében óriási sorok torlódtak össze a román-magyar határátkelőknél.

A pünkösdi ünnepkör alkalmából életbe léptetett magyarországi háromnapos teherforgalom-korlátozás következtében — sajnos már megszokott módon — óriási kamionsorok torlódtak össze a román – magyar határszakasz átkelőinél. Peténél közel 5 órás órás (280 perc) várakozási időt mutatott a határrendészet online forgalomfigyelője tegnap délután — annak ellenére, hogy rendkívüli módon még egy kilépősávot nyitottak meg a teherforgalom számára. Mint a határrendészet közleményében fogalmaz: mivel a járművek ellenőrzését a román és a magyar szervek közösen végzik, egy-egy újabb sáv megnyitásához a magyar félnek is munkaerőt kell(ene) biztosítania, ezért már hétfőn felvették a kapcsolatot magyarországi kollégáikkal, és sikerült is elérni egy pótkamionsáv megnyitását — persze az is gyorsan kiderült, hogy még ennél is többre lenne szükség (a korlátozás feloldása utáni első órákban 130 kamion lépett ki Románia területéről Peténél, az egész határszakaszon pedig 4000), viszont a magyar honvédelmi szerv dolgozóinak alacsony létszáma miatt nem lehetett újabb sávot megnyitni és három sávon bonyolítani a kiléptetést.
Természetesen nem csak Peténél döngettek rekordszámokat a várakozás percei: Varsándnál három nyitott sávval 240, Bors I–II.-nél (összesen hét működő kilépősávval) 150–250, míg Nagylak II.-nél négy sávban a legkevesebbet, „alig” 60 percet kellett várakozniuk a monstrumoknak.
A határrendészet hangsúlyozza azt is: maga az átkelés tekintetében a személyforgalom zökkenőmentesen zajlik ugyan, nincs várakozási idő, de az ellenőrzőpontokig való eljutás már közel sem olyan egyszerű és biztonságos.

Többkilométeres kamionsorok alakultak ki a román-magyar határ romániai oldalán
Többkilométeres kamionsorok alakultak ki kedden a román-magyar határ romániai oldalán - közölte a román határrendészet.
Pozdorjává zúzódott a szekér a balesetben
Kivilágítatlan szekeret sodort el egy kamion, a kocsis súlyosan megsérült, a ló elpusztult — fényforrással elkerülhető lett volna.
Hamis zöldigazolvánnyal akartak hazajönni
November 19-én hajnalban, 3 óra 30 perc körül akart belépni Románia területére egy osztrák rendszámú gépkocsiban az a háromfős (férj, feleség és nagykorú fiúgyermek) Szatmár megyei család, amely a jelen pillanatban vörös zónás besorolású Ausztriából érkezett haza.
Cookie