×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Vidék

Határátkelés: folyadék és türelem legyen!

2021.06.19 - 07:00
Megosztás:
Határátkelés: folyadék és türelem legyen!
Az utóbbi időben igencsak várakozásteljes volt az átkelés a petei, de a csanálosi átkelőnél is Magyarország irányába — és sajnos nemigen lesz ez másként a hosszú hétvégén sem (pénteken már kora délelőtt hosszú kocsisor torlódott össze Csanálosnál, míg Peténél 40–60 perces várakozást jelző sárga kód volt érvényben).

A Máramarosszigeti Határrendészeti Felügyelőség ismételten arra kér mindenkit: indulás előtt tájékozódjanak honlapján a várakozási időkről, és a petei, csanálosi helyett inkább válasszanak más átkelőpontokat; ugyanakkor hangsúlyozza azt is, hogy személyzeti átcsoportosításokkal felkészült ugyan a megnövekedett forgalomra, de egy-egy újabb kiléptető sáv megnyitása nem csak tőle függ, hiszen az ellenőrzéseket a magyar kollégákkal közösen végzi, s a magyar fél is megfelelő humánerőforrással kell rendelkezzen az átkelésgyorsítás érdekében. Sz. K. M.

Többkilométeres kamionsorok alakultak ki a román-magyar határ romániai oldalán
Többkilométeres kamionsorok alakultak ki kedden a román-magyar határ romániai oldalán - közölte a román határrendészet.
Hamis zöldigazolvánnyal akartak hazajönni
November 19-én hajnalban, 3 óra 30 perc körül akart belépni Románia területére egy osztrák rendszámú gépkocsiban az a háromfős (férj, feleség és nagykorú fiúgyermek) Szatmár megyei család, amely a jelen pillanatban vörös zónás besorolású Ausztriából érkezett haza.
Csomagokat szállítottak — meg egy „kis” cigit
A mikrobusz rakterének tüzetes átvizsgálásakor a kolozsvári vámügyőrség munkatársai öt fémpanelben elrejtve 1360 doboz, fehéroroszországi eredetű cigarettát találtak.
Cookie