×
2020. 07 07.
Kedd
Appolónia
14 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.30 RON
100HUF = 1.37 RON
Gong

Hatásos szerepek, irigy kollégák

2019.10.26 - 14:37
Megosztas :
 • Hatásos szerepek, irigy kollégák

  Az Északi Színház Harag György Társulata egyhetes turné keretében négy helyszínen — Gyergyóban, Csíkszeredában, Bukarestben és Kézdivásárhelyen — játszotta a Semmit se bánok című Székely Csaba-drámát Lendvai Zoltán rendezésében.

  Stuber Andrea kritikus a gyergyószentmiklósi Nemzetiségi Színházi Kollokviumról írt beszámolót az art7.hu portálnak, amelyben így írt az előadásról:

  „Ha magyar földön kortárs színházi fesztivált rendeznek, onnan ma már valószínűleg egyáltalán nem hiányozhat szerzőként Székely Csaba. Két műve érkezett Gyergyóba: a szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata a Semmit se bánok című darab ősbemutatóját hozta Lendvai Zoltán rendezésében. A háromszereplős mű — amelyet nemrégiben a Rózsavölgyi Szalon is műsorra tűzött — egy nyugdíjas szekuritátés ezredes, egy aktív belbiztonsági tiszt és egy házbeli kislány egymásba fonódó történetét meséli el amolyan jól megcsinált módon, jellegzetes Székely Csaba-i stílben, humorral, stiláris gátlástalansággal, rajtaütésszerű drámaisággal. A szépen dolgozó Rappert-Vencz Gábor, Nagy Csongor-Zsolt és Keresztes Ágnes érezhető és kimondott 'irigységet' keltett a közönségtalálkozón részt vevő színészkollégákban, akik maguk is boldogan játszanának el ilyen hatásos szerepeket. A produkció szintén Bukarestbe tart az országos színházi fesztiválra.”

  Az előadás az Országos Színházi Fesztiválon (FNT) is nagy sikert aratott, az első román nyelvű kritika a cultural21.ro oldalon jelent meg Mădălina Mihai tollából. A kritikusnak annyira elnyerte a tetszését a szatmári produkció, hogy megjegyezte: képes lenne a fővárosból Szatmárnémetibe utazni azért, hogy még egyszer láthassa az előadást.

  Cookie