×
2020. 07 12.
Vasárnap
Izabella, Dalma
18 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Hatra nőtt a kórházi vérontás áldozatainak száma

2019.08.26 - 14:05
Megosztas :
 • Hatra nőtt a kórházi vérontás áldozatainak száma

  Meghalt hétfő reggel a săpocai támadás egyik, a bukaresti egyetemi sürgősségi kórházba beutalt áldozata, tájékoztatott az egészségügyi minisztérium.

  „A tárcát tájékoztatták, hogy a săpocai neuropszichiátriai kórházban történt támadás egyik áldozata, akit a bukaresti egyetemi sürgősségi kórházban kezeltek, hétfő reggel meghalt. A halálos áldozatok száma így hatra emelkedik. Az áldozat egy 79 éves nő, akit megműtöttek, de ezt követően folyamatosan súlyos állapotban volt, lélegeztető gépre volt kötve és hemodinamikailag is instabil volt” – informál a tárca. A közlemény értelmében a kórházba beutalt másik pácienst a múlt hét óta az idegsebészeten kezelik, állapota stabil.

  A Floreasca kórházba beutalt páciens állapota továbbra is súlyos. Bár a szedált állapotot megszüntették, a beteg nem ébredt fel a kómából. Magas láza és magas vérnyomása van, túlélési esélye folyamatosan csökken, tájékoztat a minisztérium. A Sfântul Pantelimon kórházba vitt és megműtött férfi állapota súlyos, kómában van, az ide beutalt nőt pedig pénteken átvitték a Buzău Megyei Kórház neurológiai osztályára.

  A Bagdasar kórházban két nőt és egy férfit kezelnek. A 62 éves nőt hétfőn akarják megműteni, a 83 éves nő állapota javult, így lehet, hogy a hét folyamán visszaviszik Buzău megyébe, a 60 éve férfi állapota javult, de az orvosok szerint még mindig fennáll az eshetősége, hogy meg kell műteni, informál még a tárca.

  Augusztus 17-én éjszaka a săpocai neuropszichiátriai kórházba alkoholelvonási tünetekkel beutalt 38 éves férfi több ütést mért egy perfúziós állvánnyal két kórterem pácienseinek a fejére. Négy páciens azonnal meghalt, heten súlyosan megsérültek, de egyikük néhány nappal később meghalt a kórházban. A halálos áldozatok száma most hatra emelkedett.

  Cookie