×
2020. 05 25.
Hétfő
Orbán
8 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.39 RON
Sport

Hátrányból állt fel a VSK és hozta döntetlenre a meccset

2018.08.09 - 08:21
Megosztás :
 • Hátrányból állt fel a VSK és hozta döntetlenre a meccset

  Két gólos hátrányból felállva döntetlent játszott a negyedosztályos Szatmárnémeti VSK labdarúgócsapata a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei negyedik vonalban szereplő Csenger FC ellen.

  A szatmárnémeti Olimpia-Daniel Prodan Stadionban rendezett találkozó a lehető legrosszabban kezdődött Ritli Zoltán edző legényeinek. A Csik Tibor által irányított csengeriek ugyanis a 2. percben Katona Pál révén vezetéshez jutottak (0–1), majd nyolc perccel később Császár Tamás növelte kettőre a „szomszédok” előnyét (0–2).

  Ez már felrázta a VSK legénységét és sikerült átvenni az irányítást, illetve nyomás alá helyezni a magyarok kapuját. Szünet előtt egy tizenegyest is kiharcoltak a hazaiak, Bogdan Faur góljának köszönhetően pedig 1–2-es állásról fordult a két csapat.

  Fordulás után egy Gabriel Cădar-specialításból jött az egyenlítő találat: a VSK csatárának 20 méterről elvégzett szabadrúgása után a laszti beakadt a csengeri hálóba, így gyakorlatilag 2–2-ről kezdődött a második félidő. Több gól viszont már nem született. Mindkét edző cserékkel próbált újabb taktikai felállásokat, illetve Csik Tibi is próbálta kímélni alapjátékosait, ugyanis nekik ezen a hétvégén megkezdődik a bajnokság.

  A VSK bajnoki rajtja viszont még arrébb van. Vélhetően csak szeptember elején játsszák első negyedosztályos mérkőzésüket. Addig barátságos mérkőzéseken igyekeznek a fiúk felvenni a tempót, szombaton 11 órától pedig újabb meccs vár rájuk: hazai pályán a jövőbeli csoporttárs Pálfalvi Unireát fogadják.

  „Mire magunkhoz tértünk, már kettővel vezetett az ellenfél. De lényeg, hogy sikerült felállni és utána jó teljesítményt nyújtani. Jó jelek vannak, én bizakodó vagyok a jövőt tekintve. Ezen a meccsen egy kicsit kiütött a fiúkon a fáradság, mert eddig többnyire a fizikai alapozáson volt a hangsúly. Most viszont rátérünk a labdás edzésekre” — foglalta össze lapunknak Ritli Zoltán.

  Felkészülési mérkőzésen

  Szatmárnémeti VSK – Csenger FC 2–2 (1–2).

  Gólszerzők: Faur – 11-esből, Cădar, illetve Katona, Császár.

  VSK: Molnár – Ștef, Ritli R., Bordac, Ionescu, Maxim, Faur, Schwarczkopf, Egri, Nyilvan, Cădar. Játszottak még: Nagy, Doroș, Țoca, Zima.

  A kép illusztráció

  Cookie