×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Olvasó hangja

Hatvanadik érettségi találkozó

2021.09.10 - 18:00
Megosztás:
Hatvanadik érettségi találkozó
A nagykárolyi gimnázium 1961-ben végzett diákjai 60. érettségi találkozójukon / Fotó: Magánarchívum
Szeptember 4-én a nagykárolyi gimnázium magyar tanulmányi vonalán 1961-ben végzett diákok (a későbbiekben felsoroljuk a résztvevők névsorát) megünnepelték a 60. osztálytalálkozójukat. Nagyon boldog volt minden kolléga és a velük együtt eljött családtagok, barátok stb.

A találkozó végén több kolléga fordult hozzám azzal a kéréssel, hogy örökítsük meg írásban ezt a felemelő eseményt. Megpróbálok eleget tenni a kéréseknek, és legyűrni az utóbbi években rajtam elhatalmasodott Parkinson-betegséget, és az alábbiakban kiragadok néhány fontos információt az 1961-ben végzett diákok (összesen 70) életéből.

Ismereteink szerint a mai napig 33-an már eltávoztak sorainkból. Szép számban folytatták tanulmányaikat, és felelősségteljes munkát vállaltak az egyetem befejezése után. Figyelemre méltó, hogy a nagykárolyi gimnázium végzettjei közül többen igen szerteágazó kapcsolatrendszert építettek ki a világ számos országában (Ausztria, Ausztrália, Belgium, Magyarország, Németország, Kanada, Szlovákia, Szlovénia, Svédország, Svájc, Olaszország, USA).

Tanáraink közül feltétlenül meg kell említeni a következőket: Birtalan Imre igazgató, Sróth Ödön osztályfőnök, Mille János osztályfőnök. Befejezésül a résztvevők névsora: Bölöni Éva, Csikós Gyula, Fülöp András, Kálmán Juliánna, Kiss László, Kreiter Éva, Nyíri Jenő, Ősz István, Pacz Árpád, Pécsi Ferenc, Sárközi Márta, Papp Árpád, Sábicz Ilona, Várady Hajnalka, Tempfli Ilona, Tóth Mária. Korábbi határozatunkhoz híven, ha a Jóisten megsegít, a jövőben is tartunk évente egy osztálytalálkozót.

Tisztelettel,
Pécsi Ferenc
 

Cserkésztoborzót tartanak
Szombaton 11 órakor a szatmárnémeti Láncos-templom imaházában toborzót tart a szatmárnémeti 44-es számú Dsida Jenő Cserkészcsapat, tájékoztatta szerkesztőségünket Tóth Zsejke-Réka csapatvezető-helyettes.
Érettségi 2022: vissza a megszokott menetrendhez
Megjelent a Hivatalos Közlönyben a 2022-es érettségi megszervezésére és lebonyolítására vonatkozó tanügyminiszteri rendelet. Jövőre már a megszokott menetrenddel szervezik a záróvizsgát.
Megjelent a Hivatalos Közlönyben a 2022-es érettségi ütemterve
Megjelent a Hivatalos Közlönyben a 2022-es érettségi megszervezésére és lebonyolítására vonatkozó tanügyminiszteri rendelet. A nyári érettségire 2022. május 23-a és 27-e között kell majd beiratkozni.
Cookie