×
2020. 07 10.
Péntek
Amália
18 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

Hazaküldte idegenlégiósait a VSK

2020.03.22 - 13:50
Megosztas :
 • Hazaküldte idegenlégiósait a VSK

  A szerb és amerikai játékosok még a hazájuk határzára előtt megérkeztek vagy megérkeznek otthonukba, viszont Mauro Procaccini gondban van, hiszen Olaszországba nincsenek repülőjáratok.

  Úgy tűnik, hogy már készül a női kosárlabda-bajnokság befagyasztására a Szatmárnémeti Városi Sportklub: Florin Mureșan szakosztályvezető elmondta, hétfő reggel hazautazik az utolsó idegenlégiós játékos, D’Andra Moss is. Az amerikai-ukrán kettős állampolgárságú ukrán válogatott irányító volt az utolsó érkező a szatmári keretbe, és egyetlen meccset sikerült játszania a VSK mezében, most utolsóként távozik a városból.

  A szerb Maja Miljkovic már a múlt hét elején hazautazott, még mielőtt lezárták volna hazájába a határokat. A hét végén repült haza az Egyesült Államokba Brittany Denson és Bernice Mosby is. Nekik is sietniük kell, ugyanis az hazájukba is bejelentették, hogy hamarosan bevezeti a Global Level 4 Health Advisory intézkedést, amely többek között határzárral jár.

  A romániai játékosok már hazatérhettek családjaikhoz, egyetlen kérdőjel az olasz szakvezető, Mauro Procaccini maradt. Hazája közel két hete lezárta határait, és a vörös jelzés miatt se be, se kiutazás nem lehetséges. A repülőjáratokat sorra felfüggesztették a légi társaságok. Az edző a konzulátustól kért segítséget, hogy hazautazhasson, most választ vár arra, hogy az Alitalia mikor küld egy járatot Romániába?

  A román szövetség (FRB) nincs a helyzet magaslatán. Továbbra sem lehet tudni, hogy mi lesz a bajnokság sorsa. Bár egyértelmű, hogy ebben a formában nem nagyon lehet folytatni a pontvadászatot, mivel valamennyi női és férfi csapat hazaengedte idegenlégiósait. Arról már beszámoltunk, hogy a Román Röplabda-szövetség befejezettnek nyilvánította a pontvadászatot és bajnokokat hirdetett. Magyarország befagyasztotta a kosárlabda-bajnokságokat, de nem hirdettek bajnokokat és kiesőket ebben az idényben. Ez utóbbi megoldást tartja a legelfogadhatóbbnak Mureșan is, szerinte nem lenne tisztességes, hogy „zöldasztalnál” dőljön el a bajnok neve.

  A jelenlegi állás szerint fel van függesztve a bajnokság, tehát nincs befejezettnek nyilvánítva a pontvadászat. Így a kluboknak sem áll a jogukba, hogy felbontsák a szerződéseket. A VSK sem tette meg, de tárgyaltak és sikerült megegyezni a játékosokkal a fizetéscsökkentéséről.

  A bajnokság sorsát tekintve a baschet.ro hírportálnak Horia Păun FRB-elnök csütörtökön azt mondta, hogy a következő napokban döntés születhet. Azóta viszont semmilyen hivatalos közlés nem történt, de érdeklődve várjuk, hogyan dönt a szövetség a bajnokságot illetően.

  Pesek Attila

  Cookie