×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

A jövedelemadó 2%-a a kulturális intézmények fenntartását fogja szolgálni

2021.10.06 - 22:10
Megosztás:
A jövedelemadó 2%-a a kulturális intézmények fenntartását fogja szolgálni
Helyben marad a jövedelemadó 2%-a, ez a helyi és megyei önkormányzatok által működtetett színházak, bábszínházak, operák és filharmóniák fenntartását fogja szolgálni. Erről döntött az RMDSZ javaslatára szerdai ülésén a kormány – jelentette be Cseke Attila fejlesztési miniszter.

A szaktárcavezető elmondta: az állami színházak, bábszínházak, filharmóniák költségeit kormányzati finanszírozásból fedezik, aránytalan, hogy a megyei és helyi önkormányzatok alárendeltségében lévő intézmények nem részesülnek támogatásban.

„Finanszírozási gondokkal küzd sok értékes magyar színház, ezt a gondot most orvosoltuk, biztosítjuk a szükséges támogatást” – hangsúlyozta az RMDSZ-es miniszter.

Cseke Attila rámutatott, az összesen 134 millió lejes támogatásból olyan erdélyi magyar színházak részesülnek, mint a nagyváradi Szigligeti Színház (2.155.000 lej), a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház (1.114.000 lej), a Temesvári Csíki Gergely Állami Színház (2.419.000lej), a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház (496.000 lej), a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház (735.000 lej), a csíkszeredai Csíki Játékszín (1.193.000 lej) vagy a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata (1.889.000 lej).

Közlemény

Ismeretlen tettesek pénzt loptak el a Kolozsvári Állami Magyar Színház épületében levő fémszekrényből
Ismeretlen tettesek hatoltak be a hétfőre virradó éjszaka a Kolozsvári Állami Magyar Színház épületébe és pénzt loptak el egy fémszekrényből.
Zenés vígjáték szilveszterkor
A Harag György Társulat idén is egy népszerű zenés vígjátékkal, mégpedig Vajda Katalin darabjával, az Anconai szerelmesekkel búcsúztatja az óévet.
Ciucă: megállapodtunk abban, hogy a jövő évben nem növeljük az adókat
A Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Szociáldemokrata Párt (PSD) és az RMDSZ megállapodott abban, hogy a jövő évi költségvetésben a GDP 7 százalékát beruházásokra fordítják - közölte a csütörtök esti kormányalakítási tárgyalások után Nicolae Ciucă szenátor.
Cookie