×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
12 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

HelyhatóságiVálasztások2020/Véget ért a választási kampány

2020.09.26 - 10:32
Megosztás:
HelyhatóságiVálasztások2020/Véget ért a választási kampány
Szombat reggel 7 órakor véget ért a helyhatósági választásokat megelőző választási kampány. Vasárnap az urnákhoz várják az állampolgárokat, hogy válasszák meg polgármesterüket, megyei tanácselnöküket, valamint helyi és megyei tanácsosaikat.

A jelenleg tisztségben levő helyi választottak mandátuma eredetileg júniusban járt volna le, de meghosszabbították november 1-jéig, mivel az akkori járványhelyzetben nem lehetett volna biztonságban, az egészségügyi hatóságok rendelkezéseinek megszegése nélkül lebonyolítani a választásokat.

A választási kampány a koronavírus-járvány indokolta óvintézkedések mellett zajlott.

A vasárnapi választásokra 18.794 szavazókörzetet alakítottak ki országszerte.

A polgármestereket, helyi tanácsok tagjait, megyei tanácsosokat és megyeitanács-elnököket általános, egyenlő, közvetlen és titkos szavazással választják meg vasárnap.

A helyi és megyei tanácsok tagjait választókerületek szerint választják meg, listás szavazással, az arányos képviselet elvének megfelelően.

Szavazni reggel 7 órától este 9 óráig lehet. Azok a választópolgárok, akik 21 órakor a szavazókörzetnél tartózkodnak, még leadhatják voksukat.

Az urnákhoz járuló választópolgároknak kötelességük betartani a hatóságok által a COVID-19-járvány miatt elrendelt intézkedéseket.

AGERPRES/(RO

Adj vért, légy hős!
Adj vért, légy hős! mottóval országos véradási kampány zajlik Romániában, melynek keretében önkéntességre buzdítják a lakosságot.
Az oltást népszerűsítő kampányba kezdenek
Az április 29-ig tartó kampány ideje alatt a tanügyi államtitkárok bejárják az országot, és minden megyében részt vesznek a főtanfelügyelők által szervezett tanácskozásokon, melyek elsődleges célkitűzése a koronavírus elleni oltás, illetve a tesztelés népszerűsítése.
Méltányos és átlátható módon kiszámolt javadalmazást követelnek a családorvosok
A Háziorvosok Országos Szövetsége (SNMF) támogatja a koronavírus elleni oltási kampányt, ugyanakkor úgy véli, a megfelelő rugalmasság biztosítása érdekében módosítani kell a jogi keretet, továbbá méltányos és átlátható módon kiszámolt javadalmazást követel a kampányban részt vállaló családorvosok számára.
Cookie