×
2021. 04 12.
Hétfő
Gyula
13 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Hét sérülttel a kispadon döntetlent játszott a VSK a Tasnáddal

2021.03.05 - 11:34
Megosztás:
Hét sérülttel a kispadon döntetlent játszott a VSK a Tasnáddal
Megtizedelt kerettel várja a jövő heti bajnoki rajtot a Szatmárnémeti VSK labdarúgócsapata, amely csütörtök délután játszotta az utolsó előtti téli felkészülési mérkőzését.

az Olimpia-Daniel Prodan Stadionban a negyedosztályos Tasnádi Unirea volt az ellenfél, amely a találkozó hajrájában egyenlített, így 1–1-el zárult a találkozó. 
Az VSK játékosainak tavaly december óta ez volt az első meccsük az Olimpia-pályán. Ezért Ritli Zoltán vezetőedző kímélni szerette volna legénységét, ezért a tasnádiak beleegyezése mellett csak 35 perces félidőket játszottak. „Így is sok a sérült, ezért döntöttem úgy, hogy jobb lenne rövidebb meccsel hangolni a nagy pályához. A tasnádiak megértők voltak, így lehoztuk a meccset újabb sérült nélkül” – mondta Rilti. 
A Liga 3-as VSK egyébként csütörtökön is „kísérleti” felállásban játszott a sok sérült miatt, viszont így is sikerült enyhe mezőnyfölényben játszani. Az első félidő végén egy szöglet után Cătălin Vădan fejesgóljával a vezetést is megszerezte a szatmárnémeti alakult (1–0), majd a fordulás után egy másik felállásban is a VSK dominált. A hajrában viszont egy kontra végén Raul Silaghi egy ziccert kihasználva egyenlített (1–1), amire a VSK-nak már nem volt válasza, így döntetlenre hozta le ezt a találkozót a Rilti-csapat.
„Végig mezőnyfölényben játszottunk. Látszott a fiúkon a küzdőszelem. Most ennyi jött ki, de bízom benne, hogy jövőhéten, a bajnoki meccsen már sokkal eredményesebb lesz a játékunk” – mondta a VSK szakvezetője. 
A kapus Ilyés Dániel meg van hűlve, továbbá Svarczkopf István, Luca Tincău, Vasile Chitaș, Nyéki Kevin, Jakab Martin van a sérültek listáján, Florin Mureșan pedig erre az idényre végleg kidőlt a sorból. Mint ismeretes, a rutinos hátvédet térdfájdalmai miatt kellett lecserélni a múlt hétvégi, tordai felkészülési mérkőzésen. Itthon az orvosok megállapították, hogy nem kell műteni, de legalább 12 hetes kezelést kell végezni, amit 6 hét szünet és 30 nap gyógykezelés követ. Tehát, a 30 éves játékos legközelebb nyáron állhat ismét munkába, addig viszont – nélküle – a VSK meg kell mentse a Liga 3-as helyét. 
A csapat jelenleg a 10-es csoport utolsó előtti helyét foglalja el. Három egységnyi az előnye a sereghajtó, és 4 pontos Nagyváradi Luceafărul előtt, viszont négy pont a hátránya a nyolcadik Nagysomkúti Progresul mögött. Március 13-án, a Liga 3 tavaszi rajtjának első fordulójában viszont a Szilágysomlyói Sportul lesz az ellenfél, amely 13 ponttal a táblázat 6. helyét foglalja el. 
Addig viszont a VSK-nak még van egy hete készülni. Ma délben a Nagykárolyi VSK Victoria ellen egy utolsó felkészülési mérkőzést játszik Szatmáron a harmdosztályos legénység, jövő csütörtökön és pénteken pedig a kötelező koronavírus-teszteket végzik, negatív eredmények esetén pedig jövő szombaton játszhatják az első tavaszi bajnoki meccset az Olimpia-stadionban.

Tasnádi Unirea
A Tasnádi Unirea az egyike annak a tucatnyi csapatnak Szatmár megyében, amely már türelmetlenül várja a megyei labdarúgó-bajnokság kezdését. A tavaly márciusi leállás után, amint feloldották a karantént, enyhébb edzéseket is rendeztek. Az év elején pedig már a keretet is próbálták felállítani. A csütörtöki, VSK elleni mérkőzésen Raul Cherecheș állt a kapuban, viszont a rutinos hálóőr vélhetően nem vállalja majd a bajnokságban való szereplést – állítja Marius Bălău edzőjátékos, aki elárulta, hogy a bajnoki rajtig még egy kapust szeretnének hozni a csapathoz. A legénység egyébként vasárnap is játszik egy felkészülési mérkőzést, ezúttál a negyedosztályos Bélteki Știința vendége lesz. Bălău elmondta, a bajnoki rajtig (ami nem lehet tudni, hogy mikor lesz) minden hétvégén akarnak játszani egy-egy barátságos meccset.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Szatmárnémeti VSK – Tasnádi Unirea 1–1 (1–0)
G.: Vădan 33., illetve R. Silaghi 65.
Egy félidő időtartama 35 perc volt.

SZVSK: Al. Cadar – Nyéki M., Șimon, Vădan, Ionescu, Barth, Zsiga, R. Nyilvan, B. Nyilvan, Ziman, G. Cădar. Játszottak még: Oșan – Batin, R. Ritli, Băbuț, Bajor, Zima, Nertea. Vezetőedző: Ritli Zoltán.
Unirea: Cherecheș – Surányi E., Bălau, C. Mariș, P. Sântoan, R. Surányi, C. Silaghi, Lőcse, Bolba, R., Silaghi, Mărneanu. Játszottak még: V. Mariș, Martin, Mașlinca. Edzőjátékos: Marius Bălău. 

Pesek Attila

Kezdődik a rájátszás, Kolozsvár az ellenfél
Az alapszakaszban tizenkilenc megnyert és három elvesztett bajnoki mérkőzés után a második helyről kezdi hétfő este a Nemzeti Liga rájátszását a Szatmárnémeti VSK.
Hidegzuhannyal zárult veretlenségi sorozat
A Szatmárnémeti VSK – négy veretlen mérkőzés után – idénybeli legnagyobb különbségű vereségét szenvedte el szombaton a désiek elleni bajnoki mérkőzésen. Ritli Zoltán edző elismerte, ezután a 8. hely megőrzése a reális cél.
Kezdődik a harc a bentmaradásért
Az ötödik tavaszi bajnoki fordulóban a harmadik idegenbeli mérkőzését játssza a Szatmárnémeti VSK. Ritli csapata tavasszal veretlne, míg a Kolozs megyeiek elvesztették utóbbi három meccsüket.
Cookie