×
2020. 07 08.
Szerda
Ellák
22 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.36 RON
Sport

Heteken belül nyit az olimpiai központ

2019.08.09 - 10:38
Megosztas :
 • Heteken belül nyit az olimpiai központ

  Szeptemberben nyithatja meg kapuit Szatmárnémetiben a 18 éven aluli ökölvívók olimpiai nevelőközpontja — számolt be róla Florin Mulcuțan, a projekt megálmodója.

  Szerdán Alexandru Epuran, a Román Olimpiai és Sportbizottság (COSR) képviselője „helyszínelt” Szatmárnémetiben, megtekintve a nevelőközpont létesítményeit, illetve tárgyalásokat folytatott a projekt szatmári képviselőivel. Előbb Adrian Ardeleannal, a Szatmár Megyei Ifjúsági- és Sportigazgatóság (DJTS) vezetőjével találkozott, majd párbeszédet folytatott Călin Durlával, Szatmár megye főtanfelügyelőjével. Ez utóbbira azért volt szükség, ugyanis a nevelőközpontban érkező ökölvívóknak biztosítani kell az iskoláztatást, és ebben nyújt majd segítséget a tanfelügyelőség.

  Mircea Pop, a szatmárnémeti 25 méteres uszodát üzemeltető vállalkozás vezetője is fogadta a vendégeket. Mulcuțan elmondta, hogy a sportolók itt végzik majd az edzés utáni regenerációt, ugyanis a uszoda mellett szauna és masszás-lehetőség is rendelkezésükre áll.

  A találkozón jelen volt Ioana Bran, egykori sportminiszter, Viorel Ploșca, a Szatmár Megyei Ökölvívó Egyesület vezetője, illetve Ioan Popa érdemes edző, a nevelőközpont vezetőedzője.

  A szatmárnémeti nevelőközpont létesítését egyébként majdnem napra pontosan négy évvel ezelőtt javasolta Florin Mulcuțan, aki tagja volt a Román Ökölvívó-szövetség vezetőségének. Az akkori elnök és alelnök, Leonard Doroftei és Marcel Boboc karolták fel az kezdeményezést, viszont nem történt előrelépés az ügyben. Tavaly, a szatmári Ioana Bran miniszterként indította újra a projektet, de ebben elsősorban Mulcuțan játszott főszerepet, aki tanácsadóként dolgozott a tárcavezető mellett.

  „Mostmár elmondható, hogy minden akadály elhárult, már csak a támogatási szerződést kell aláírni, és szeptemberben nyithatunk. Sikerült! Őszintén, volt az a pillanat, amikor én sem hittem már abban, hogy ez a projekt valaha megvalósulhat. De nagyon sok bátorítást és támogatást kaptam abban, hogy végre sikerrel zárjuk ezt a projektet is” — mondta Mulcuțan, a szatmárnémeti olimpiai nevelőközpont koordinátora.

  Pesek Attila

  Cookie