×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Heti kétszer tartanak szabadtéri edzést, ingyen és bérmentve

2021.07.07 - 17:00
Megosztás:
Heti kétszer tartanak szabadtéri edzést, ingyen és bérmentve
Bárki részt vehet a Spartan Training Group Satu Mare edzésein / Fotó: Facebook/STGSatuMare
A Spartan Training Group Satu Mare ingyenes szabadtéri edzésekre vár mindenkit, korosztálytól függetlenül. Célja az, hogy edzései által minél több embert „megmozgasson”. Kötetlen programról van szó, személyre, csoportra szabott edzésformákkal.

Napjainkban igencsak elterjedt mondás, hogy az életben semmi sincs ingyen. E kijelentést azonban a Kozma Adi és Debreni Sándor (Debi) által irányított Spartan Training Group Satu Mare sportcsapat megcáfolja. A páros örömmel számolt be szerkesztőségünknek kezdeményezésükről, illetve arról, hogy ez milyen célt szolgál.

Debi elmondta, hogy a Spartan egy világszinten elismert akadálypályás extrém vetélkedő, amelyet évente több alkalommal is megrendeznek. Azok, akik a Spartan versenyre készülnek, úgynevezett Spartan edzőcsoportokba (Spartan Training Group) tömörülnek, és a megmérettetésre készülnek elsősorban. Mint kiderült azonban, a szatmári edzőcsoport nem a versenyre való felkészülésre helyezi a hangsúlyt.

hirek/2021/julius/07/spartansm3.jpg
Fotó: Magánarchívum

„Mi mindenekelőtt azért hoztuk létre a Spartan Training Group Satu Mare csapatot, hogy az embereket kimozdítsuk otthonaikból a szabadba, és hogy egy erős közösséget alkotva együtt edzhessenek” — fogalmazott Debi. Adi a kezdetekkel kapcsolatban hozzátette, hogy az ötlet a máramarosi spártai csapattól származik, amely már jó ideje szervez hasonló programokat. „Régóta tartom a kapcsolatot a máramarosi csapattal, és nagyon tetszettek azok a programok, amelyeket szervezett. Éppen ezért gondoltuk úgy, hogy Szatmárnémetiben is jó lenne indítani egy spártai edzőcsoportot” — mondta Adi.

„Jól tudom, hogy az embereknek a spártai megnevezésről egyből a kemény kiképzés vagy bánásmód jut eszükbe, de nálunk erről szó sincs. A programok során igyekszünk személyre és csoportra szabott edzéseket tartani azért, hogy mindenki jól érezze magát, mindezt ingyen és bérmentve. Fontos tudni, hogy ez egy kötetlen program. A gyakorlatok közül mindenki azt és annyit végez el, amit és amennyit szeretne. Nálunk nincs korhatár, szívesen fogadunk bárkit, aki úgy érzi, hogy mozgás általi kikapcsolódásra vágyik kellemes hangulatú közösségben. Heti két alkalommal tartunk edzéseket, kedden és csütörtökön 18 és 20 óra között, elsősorban Pálfalván, a Dióskertben. Emellett könnyű hegyi és biciklitúrákat is szervezünk, amelyekre szintén mindenkit sok szeretettel várunk” — mondta Debi.

hirek/2021/julius/07/spartansm.jpg
Fotó: Magánarchívum

A szervezők elmondták, hogy azok, akik kedvet kapnak a Spartan versenyen való részvételhez, a programok keretében felkészülhetnek a megmérettetésre. Érdeklődni Facebook-üzenetben lehet, elérhetőségek: Kozma Adi (facebook.com/kozmadi) vagy Debi Debreni (facebook.com/sdebreni), Facebook-csoport: STGSatuMare.

Kallós András

Mozgással a mellrák ellen
Szeptember 26. és október 1. között Európa-szerte megrendezésre kerül a Race for the Cure mellrák elleni sportmozgalom. A karitatív eseményre Szatmárnémetiből is várják a jelentkezőket.
Mire jó a fizioterápia?
Holnap lesz a fizioterápia világnapja, ami a természet fizikai és kémiai energiáit használja a különböző mozgásszervi megbetegedések megelőzésére, gyógyítására és rehabilitációra.
Mozogni kell, mindennap, minden korosztálynak
Egy nap se teljen el fizikai aktivitás nélkül! — erre buzdítja a lakosságot a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság lapunkhoz eljuttatott közleményében. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint mindenki számára ajánlott a rendszeres mozgás.
Cookie