×
2020. 07 04.
Szombat
Ulrik
24 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Hétvégén mozgásba lendül a város

2019.06.08 - 07:25
Megosztas :
 • Hétvégén mozgásba lendül a város

  Ezen a hétvégén ismét zsivajtól lesz hangos a szatmárnémeti városközpont, idén is megrendezésre kerül a Mozgásban az öröm nevű, sportolást népszerűsítő rendezvény. Minden érdeklődőt várnak.

  Mozgásban az öröm címmel kétnapos, különböző sportolási lehetőségeket népszerűsítő rendezvény lesz hétvégén Szatmárnémetiben. A sportolási lehetőségek mellett több versenyt is hirdetnek a szervezők, mindezek helyszíne az új központi 25 Octombrie tér lesz. A megmozdulást, ahogyan az elmúlt években is, az 11even Alapítvány a Kaufland Romániával együttműködve szervezi meg, de a szervezésben közreműködnek még a Cutezătorii Munţilor Ifjúsági, Turisztikai és Ökológiai Egyesület munkatársai és önkéntesei is, akik a rendezvény apropóján tizedik alkalommal rendezik meg a nagy népszerűségnek örvendő sportgyalogló túrát, amelyre évente többször is sor kerül a városban. Ezúttal is két útvonalon, egy 6 és egy 2 kilométeres szakaszon lehet majd bekapcsolódni a gyaloglásba.

  Ugyanakkor a rendezvényhez ismét csatlakoznak a szatmári kajakosok is, mivel tavaly is nagy sikert aratott a lehetőség, így idén sem marad le a programok listájáról. A kajakozni vágyóknak szombaton és vasárnap 12 és 16 óra között lesz lehetőségük vízre szállni. Akik az egész családot vinnék, azoknak vasárnap 16 órától családi kajakozást biztosítanak a szervezők.

  Az idei év újdonságai között szerepel majd a mazsorettcsoportok fellépése is, a 10-es Számú Általános Iskola és a Vetési Általános Iskola diákjai mutatják be koreográfiáikat.

  A rendezvény első napjára várhatóan több mint 80 vidéki fiatal is ellátogat majd a szamosdobi és a szatmárpálfalvi iskolákból, míg a rendezvény második napjára további 50 diák érkezik, méghozzá Kolozs megyéből. Ezek a gyermekek részesei lesznek a megmozdulás keretében elindított Mozogj a nagyszünetben! projektnek; összesen 1300 diákot mozgósítottak további ehhez hasonló, az ország más városaiban zajló párhuzamos eseményekre.

  „Az egészséges életvitel népszerűsítése számunkra prioritás, szeretnénk, ha minél több fiatal bekapcsolódna ebbe az öt éve zajló projektbe, kortól és nemtől függetlenül” — fogalmazta meg Katharina Scheidereiter, a Kaufland Románia menedzsere, a rendezvény egyik főszervezője.

  Ami a programokat illeti, szombaton 10 órától a hivatalos megnyitóra várják az érdeklődőket, majd ezt követően egy látványos flash mobbal veszi kezdetét a rendezvény. Reggeltől egészen 19 óráig folyamatosan zajlanak a programok, stafétajátékok, tánc, gyerekprogramok, aerobik, zumba stb.

  Vasárnap a mazsorettek bemutatója nyitja a rendezvényt 10 órától, de lesz a nap folyamán cselgáncsbemutató, csendőrségi bemutató, kerékpárpróbák és -versenyek, utcai tánc, egyéb különböző sportversenyek, táncbemutatók, majd díjazás, végül pedig a mazsorettcsoportok koreográfiája zárja a rendezvényt.

  Érdemes kilátogatni a rendezvényre, biztosan mindenki talál magának megfelelő elfoglaltságot, de azzal számolni kell, hogy itt a lustálkodás nem játszik, itt mozogni ér.

   

  Cookie