×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Hétvégén rendezik meg az Utcazene Fesztivált

2021.08.31 - 07:37
Megosztás:
Hétvégén rendezik meg az Utcazene Fesztivált
Egy év kihagyás után, az ősz első hétvégéjén, szeptember 3–5. között ismét világhírű fellépők látogatnak el Szatmárnémetibe.

Most pénteken kezdődik a szatmárnémeti Utcazene Fesztivál, amire számos külföldi utcazenész és artista jelezte részvételi szándékát, de a korlátozások miatt egy részük nem tud Szatmárnémetibe látogatni. A beutazási nehézségek ellenére is ott lesz a fellépők között például az egyenesen a japán fővárosból érkező Herosan, a legnagyobb európai utcazene-fesztiválok rendszeres fellépője és akrobatája, Sara Twister, a mágikus képességeivel elkápráztató The Charming JAY, de megtekinthető lesz a magyarországi Firebirds tűz- és LED-show-ja is. Az idei, szatmárnémeti helyszínek: a Coposu (Batthyány) sétány, a régi főtér közepén található Ecomatrix színpad és a Coposu sétány elején található TransPink színpad, de a Red Hat YARD és a Vécsey-ház belső udvarán is programokkal készülnek a szervezők, mint ahogyan a régi főtér egyes pontjain is hallgathatunk utcazenészeket.

Utca és promóció

A szatmári Utcazene Fesztivál a helyi rendezvények közül az első, amely 2018 óta tudatosan foglalkozik helyi turisztikai promócióval. „Ettől az évtől már fut a fesztivál reklámkampánya a Wizz Air rendszerében, ahol city break desztinációként van népszerűsítve a rendezvény és ezáltal a város. Az a cél, hogy Szatmárnémeti vonzó legyen a hazai és külföldi látogatók számára egyaránt: szórakozást nyújtunk a szatmáriaknak, hírnevet és látogatókat hozunk a városnak” — nyilatkozta Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere.
A fesztivál egyik szervezője, a szatmárnémeti G. M. Zamfirescu Művelődési Központ igazgatója, Butka Gergő hozzátette: „Külön öröm, hogy idén a város határait is átlépi a rendezvény: a szatmári esemény mintájára, a szatmárnémeti csapat tanácsai alapján és a tagok segítségével szervezik meg az első marosvásárhelyi Utcazene Fesztivált.”

COVID-szabályok

A COVID miatti korlátozások tekintetében fontos kiemelni, hogy a nyitott, utcai performanszokat a járókelők szabadon élvezhetik az ajánlott távolságtartás figyelembevételével, a Red Hat Yard és a Vécsey-ház udvarára viszont a hatályos rendelkezések alapján esténként 21 óra után csak oltási igazolvánnyal vagy negatív teszttel lehet belépni.
A fesztivállal kapcsolatos további információk és tájékoztatások, valamint a részletes programkínálat szerdától elérhető az esemény Facebook-oldalán és az iFestivApp alkalmazásban, egyéb kiegészítő és szórakoztató tartalmakért az utcazene-fesztivál újonnan induló Instagram- és TikTok-oldala figyelendő.

Szervezők

A rendezvény megvalósításában a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület mellett már nemcsak támogatóként, hanem szervezőként is közreműködik a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ.

Princz Csaba

 

Booze: szatmárnémeti italkereskedés minden pénztárcának
Az italbolt sem választékban, sem kedvezményekben nem marad alul: aki a Szatmári Friss Újság november 26-ai számában megjelent kedvezménykuponnal megy vásárolni, tíz százalék kedvezményt kap, bármelyik italt is szán az ünnepi asztalra.
Több ösztöndíj az iskolásoknak
A szatmárnémeti tanács döntés értelmében 7 teljesítményalapú ösztöndíj, 2955 érdemösztöndíj, 15 tanulmányi ösztöndíj és 516 szociális ösztöndíj kerül kiosztásra idén.
Megint odaadták a telket
Harmadjára szavaz a szatmárnémeti tanács a Országos Beruházási Vállalat (CNI) uszodaépítése ügyében, március és október után megint napirenden volt ez a terv a mostani, novemberi tanácsülésen.
Cookie