×
2021. 04 12.
Hétfő
Gyula
15 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Hétvégén tartják a tavaly elmaradt faültetési akciót

2021.04.08 - 20:00
Megosztás:
Hétvégén tartják a tavaly elmaradt faültetési akciót
Az eddig üresen álló telket hamarosan egészséges facsemetékkel fogják beültetni / Fotó: Facebook/MyForest
A szatmárnémeti My Forest — Pădurea Mea Egyesület április 10-én tartja meg megyénkben erdősítési projektjének első tevékenységét. Az ültetést erdészeti szakemberek vezénylik majd.

A szatmárnémeti My Forest — Pădurea Mea Egyesület legfőbb célja, hogy enyhítse a globális klímaváltozást, méghozzá erdősítés által. Már a tavalyi évben szerette volna véghez vinni az első faültetési akciót, azonban az elégtelen csapadék miatt az elmaradt. Most azonban minden feltétel adott az erdősítéshez. Időközben elkezdődtek a második tevékenység előkészületei is. Az egyesület tehát mozgalmas és remélhetőleg eredményes év elé tekint, amelynek első mérföldkövéhez szombaton, április 10-én ér el. Az egyesület közösségi oldalán számolt be arról, hogy elkezdi a facsemeték ültetését. Bár ezek nagy részét szakemberekre bízzák, szeretnék, ha a facsemete-tulajdonosok is részt vennének az eseményen, és segítenének a munkában.

Az egyesület munkásságát továbbra is segíthetjük. Ellátogatva a weboldalára facsemetéket vásárolhatunk, amelyeket a jövőben megszervezett erdősítési akciók során fognak elültetni. A My Forest kezdeményezései továbbá támogathatók azáltal is, hogy részt veszünk az erdősítések előkészítési munkálataiban vagy a helyszínen, a facsemeték ültetésében. Az egyesület felhívta a figyelmet: aki egyetért az egyesület célkitűzéseivel, vagyis a ki nem használt területeik erdősítésével, hozzájárulva ezzel a globális klímaváltozás hatásainak csökkentéséhez, csatlakozzon a tevékenységekhez. Az érdeklődők az egyesület Facebook-oldalán, a www.facebook.com/myforest.padureamea címen, illetve az újonnan létrehozott weboldalán, a myforest.ro oldalon minden információt megtalálhatnak. Nem lehet elég sokszor hangsúlyozni, hogy az ilyen jellegű kezdeményezések támogatása által rengeteget tehetünk környezetünkért és annak védelméért. Az erdőfelületet azért kellene növelni, mert a globális klímaváltozás egyik köztudott oka az, hogy a Földről az ipari forradalom kezdete óta eltűnt az erdők kétharmada.

Kallós András

Faültetés Vetés és Óvári között
Felújították a Vetés és Óvári közötti útszakaszt, ami lényegesen megkönnyíti a két település közötti közlekedést — tájékoztatott Ilyés Gyula, Vetés község polgármestere.
Környezetvédelmi miniszter: Több tíz millió facsemetét ültetünk el idén Romániában
Több tíz millió facsemetét fognak elültetni idén Romániában az erdők ügykezelésével foglalkozó hatóságok - hangsúlyozza Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter az erdők világnapja alkalmából kiadott üzenetében.
Az erdészeti ágazatra fókuszál az ITM
Az elmúlt három évben 53-an vesztették életüket az erdészeti ágazatban bekövetkezett munkabalesetek miatt. Idén átfogó ellenőrzési kampányt hirdet az ágazatban a munkaügyi felügyelőség.
Cookie