×
2020. 08 12.
Szerda
Klára
19 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.40 RON
Nagykároly

Hibás munkát nem vesznek át

2020.07.31 - 08:43
Megosztás:
 • Hibás munkát nem vesznek át
  Folyamatosan tájékoztatja a kivitelező a munkálatokról, az adódó nehézségekről az önkormányzatot, nyilatkozta Kovács Jenő nagykárolyi polgármester a városban végzett aszfaltozás kapcsán.

  Ismételten a városban végzett útjavítási munkálatok kivitelezőjével folytatott egyeztetést Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere az elmúlt napokban. A Mobilitás 1 projekt keretében végzett munkálatok tervezett befejezéséről a következőket nyilatkozta a polgármester: „A kivitelező tájékoztatása szerint megfelelő ütemben haladnak a munkálatokkal, bár igaz, hogy a korábban meghatározott terminusokat nem sikerült betartani. Ettől függetlenül valamivel jobbak a kilátások arra vonatkozóan, hogy a most meghatározott befejezési határidőket tartani tudják. A Mihai Viteazul utcán végzett aszfaltozással kapcsolatban várhatóan szeptember elejére végeznek. Ez azt jelenti, hogy mind a két sávon az Ágoston utcától a város központjában található ortodox katedrálisig elkészül az új út. Ezzel párhuzamosan a már elkezdett sáv újraburkolásával is végeznek a 25 Octombrie utcán. Elkezdik a másik oldalt is, amit szeptember végéig befejeznek.”

  A polgármester kijelentette, hogy a Tarr cég képviselője és az Apaserv vízszolgáltató vállalat között ugyan nem mindig zökkenőmentes a kapcsolat, ez azonban a városban végzett munkálatokra nincs hatással. Kiépítik a szennyvízelvezető rendszert a 25 Octombrie utca jobb oldalán is.

   

  Sétálóutca lehet

   

  Elkezdték a burkolat felbontását az 1 Decembrie 1918 utcán is, mivel ez az utca is új burkolatot kap.

  utnk

  „Idén csak a munkálatok 60 százalékát tudja befejezni a kivitelező ebben az utcában. A burkolat felbontásakor több nehézséggel is szembesült: az aszfaltréteg alatt tört kő, az alatt pedig a régi kőburkolat került elő, ami nem megfelelő az alapozáshoz, illetve legalább 10 centivel megemeli a jelenlegi útmagasságot, amennyiben ezen nem módosítunk. Ez további munkavégzést igényel. Az egyeztetés során arra jutottunk, hogy a kivitelező várhatóan szeptember közepéig befejezi a római katolikus templomtól a régi polgármesteri hivatalig tartó szakaszt. Ez az utca nem aszfaltborítást kap, hanem a város régi főterét idézően térkővel lesz borítva. Nagyobb méretű, csiszolt felületű térkővel szeretnénk burkolni ezt az utcát. Vannak elképzelések arra vonatkozóan is, hogy ez a szakasz sétálóutca legyen, de ezek csak elképzelések. Szeretnénk a régi Nagykároly központjának hangulatát felidézni, viszont erről még csak elképzelésként beszélgettünk” — tette hozzá a polgármester.

  Kovács Jenő kihangsúlyozta, hogy az egyeztetés során beszéltek a már befejezettnek tekintett részeken tapasztalt hibákról is. „Vannak olyan részek, ahol nem megfelelő a kivitelezés minősége, és akadnak hibák. Még semmit nem vettünk át az elvégzett munkából, nem igazak azok a híresztelések, hogy már vannak olyan szakaszok, amiket átvettünk. Szeretném megnyugtatni a nagykárolyiakat, hogy rá fogjuk bírni a kivitelezőt arra, hogy a tapasztalt technikai hibákat kijavítsa, még mielőtt az elvégzett munkát hivatalosan átvennénk, elfogadnánk.”

  Cookie