×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
19 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.41 RON
100HUF = 1.39 RON
Sport

Hideg szélben is rúgták a bőrt

2019.10.07 - 09:07
Megosztás :
 • Hideg szélben is rúgták a bőrt

  Rendkívül hideg szélben, barátságtalan őszi időben vendégszerepelt Mezőfényen vasárnap a Nagykárolyi Victoria labdarúgócsapata a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság C jelzésű csoportjában.

  Az előző idényben tavasszal játszott a két csapat egymással ezen a pályán, s akkor kiegyenlített mérkőzés alakult ki, amelyet végül nüanszokkal a vendégcsapat nyert meg. A mostani meccs is meddő nagykárolyi fölénnyel kezdődött. A hevenyész „vikis” támadásokra ritkán válaszoltak a fényiek, azonban ezzel is óvatosságra intették a papíron nagyobb tudással rendelkező vendégalakulatot. Az első játékrészben érdemi helyzet nem is nagyon alakult ki egészen a félidőt jelző sípszó előtti pillanatig, amikor is a nagykárolyi védelem elnézett egy szabadrúgást, és a szépen beívelt labdára két fényi játékos is zavartalanul érkezett. Egyikük beleért, ám a laszli végül éppen hogy elkerülte a rövid sarkot.

  A második játékrész eleje sem hozott újdonságot, nyomott a károlyi csapat, azonban túlságosan szűknek bizonyult számára a pálya, játékosai nem tudták a széleken kamatoztatni a gyorsaságukat. Végül csak megszületett a vezető gól az 57. percben. A házigazdák igyekeztek válaszolni, azonban a játék uralására nem futotta az erejükből. Középpálya nélküli, kapkodós játék alakult ki. A végére ismét a nagykárolyiak uralták a találkozót, és két gólt is sikerült szerezniük, összességét tekintve azonban sokkal kiegyenlítettebbnek tűnt a mérkőzés, mint azt a 0–3-as végeredmény sugallja.

  A mezőfényiek edzője, Gózner Károly érdeklődésünkre elmondta: „A 60. percig bírtuk tartani a lépést. Az első gól után még volt egy ziccerünk, azonban azt kihagytuk. Az látszott, hogy erőnlétileg jobban fel van készülve a Victoria.” Marius Botan, a nagykárolyiak edzője kifejezetten elégedett volt a látottakkal a találkozót követően: „Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk Fényen, éppen ezért nagyon örülünk a 3 pontnak. Szerintem ehhez még társul a nagyon jó játék is. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk, és bizakodva nézünk a továbbiak elé.” Mint ismeretes, eleddig valamennyi mérkőzését megnyerte a nagykárolyi csapat. Edzője elmondása szerint a következő fordulókban a keret szűkössége jelenthet nehézséget. Például a mostani mérkőzésen kapott sárga lapos figyelmeztetése miatt a következő, piskoltiak elleni meccsen nem játszhat Griszháber középhátvédre. A következő fordulóban Csomaközre látogatnak majd, utána fogadják a Kaplonyi SE csapatát, majd pedig a Szatmárnémeti VSK-t. Ennek kapcsán Botan mester kifejtette, hogy reményei szerint addig valamennyi begyűjthető pontot megszerzik, így nyugodtabb mentális állapotban mérhetik majd össze a tudásukat a szatmárnémetiekkel. Hangsúlyozta, hogy mindig a soron következő meccsre koncentrálnak, kizárólag azzal kívánnak foglalkozni.

  Eredmény

  Liga 4, C-csoport, 7. forduló, Mezőfényi Fröhlich – Nagykárolyi FC Victoria: 0–3 (0–0). Gólszerzők: Zbona Raul (57. perc), Orosz Engelbert (89.), Dallos Adrian (90.).

  Mezőfényi Fröhlich: Tempfli Márk — Lovag Tamás, Moş Flavian, Toma Gergő, Czier Márk, Vachter Ervin, Lovag Gergő, Ţineghe Dănuţ, Pelok Áron, Hevele Heinrich, Betuker Márk. Cserék: Mezősi Roland, Teiszler Ewald, Mák István, Brider Adrián. Edző: Gózner Károly.

  Nagykárolyi FC Victoria: Mitracica Erik — Griszháber Bogdan, Orosz Engelbert, Holczberger Krisztián, Ghiarfaş Mihai, Tilinger Dániel, Bákai Balázs, Veres Alex, Mărneanu Cătălin, Zbona Raul, Mihály István. Cserék: Ármos Sándor, Dallos Adrian, Nyéki Kevin, Kóter Raul, Csnteri Bence. Edző: Marius Botan.

  Magukra találtak a tasnádiak?

  Úgy tűnik, sikerül magára találnia a harmadik osztályból kiesett tasnádi labdarúgócsapatnak. Az előző két fordulóban egyaránt három-három ponttal „kedveskedett” a Szatmárpálfalvának és Pusztadarócnak, ellenben szombaton minden gond nélkül legyőzte a Vetésről érkező vendégcsapatot a megyei bajnokság B-csoportjában. A rossz széria eleinte azért árnyékot vetett a tasnádiak játékára: az első játékrészben mindösszesen egy gólt sikerült szereznie a Marius Bălău által felkészített csapatnak, mégpedig Mădălin Bolba révén. A második félidőre azonban megérkezett a gólzápor is: Mădălin Bolba még két találatot szerzett, és gólt rúgott Ardelean Cristian, Surányi Ervin és Schnelleperger Marius is. A következő fordulóban a Tasnádi Unirea a Krasznabélteki Ştiinţát fogadja, míg a Vetési Viitorulra derbi vár, ugyanis Óvárival méri össze az erejét.

  Eredmény

  Liga 4, B-csoport, 7. forduló, FC Tasnádi Unirea – Vetési Viitorul: 6–0 (1–0). Gólszerzők: Mădălin Bolba (18., 47., 89. perc), Ardelean Cristian (60.), Surányi Ervin (70.), Schnelleperger Marius (90.). Játékvezetők: Mihai Marius, Sergiu Tăbăcaru, Sergiu Neichi; megfigyelő: Petz István.

  FC Tasnádi Unirea: Kerezsi Casian — Călin Antal, Marius Bălău, Surányi Ervin, Raul Silaghi (csapatkapitány), Cristian Ardelean, Mădălin Bolba, Farcău Roland, Lőcse Levente, Schnelleperger Marius, Paul Sântăuan; cserék: Briszk Gabriel, Sântăuan Alex, Cristian Vedinaş, Ovidiu Creţ, Răzvan Hodas; edző: Marius Bălău.

  Vetési Viitorul: Rapolti Béla (csk.) — Szabó Márk, Flore Patrick, Gheorghe Corondan, Cristian Paşca, Denis Ungur, Pintye Róbert, Kovács Jácint, Apjok Cristian, Raul Raţ, Nagy Norbert; cserék: Pintye Erik, Ioan Boidache, Balogh Alexandru, Toma Roland, Oláh Richárd, Florin Raţiu; edző: Balázs Zsolt.

  Megyeri Tamás Róbert

   

  Cookie