×
2021. 04 12.
Hétfő
Gyula
15 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Hivatalba lépett az új prefektus

2021.03.04 - 19:24
Megosztás:
Hivatalba lépett az új prefektus
Rövid ceremónia keretében tette le a hivatali esküt Altfatter Tamás kormánymegbízott, aki elmondta: a szatmári közösség érdekében fog dolgozni, az ajtaja előttük továbbra is nyitva áll.

Csütörtökön kora délután videokonferencia keretében, az ország többi prefektusával és alprefektusával egy időben iktatták be hivatalába Altfatter Tamás-Ferenc prefektust, illetve Lavinia Anamaria Kiss és Radu Bud alprefektusokat. A hivatali eskütételt követően a megjelent honatyák, a decentralizált intézmények vezetői és néhány jelen lévő polgármester gratulált az újonnan beiktatott tisztségviselőknek.
A hatályos törvény értelmében a kormány területi megbízottai egy kormánytag jelenlétében tehetnek esküt, ezt most a koronavírus-járvány miatt úgy oldották meg, hogy Kelemen Hunor (RMDSZ) és Dan Barna (USR–PLUS) miniszterelnök-helyettesek, illetve Lucian Bode belügyminiszter videokonferencia keretében köszöntötték az új prefektusokat és alprefektusokat, és kérték őket, hogy a köz szolgálatában végezzék munkájukat. A prefektusi, alprefektusi tisztségek besorolása terén történt paradigmaváltás eredményeként az eddigi apolitikusnak mondott tisztségviselők a kormány politikai képviselői. Ennek értelmében Altfatter Tamás-Ferenc a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Radu Bud a Nemzeti Liberális Párt, Lavinia Anamaria Kiss pedig a Mentsétek meg Romániát Szövetség és a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja alkotta pártszövetség támogatásával töltheti be a kormány területi képviselői tisztségét. Altfatter Tamás az eskütételt követően rövid beszédet mondott. „Megtiszteltetés számomra a kinevezés, hogy Szatmár megye prefektusa lehetek. Nagyon magas mércét jelent, melyet őszintén szólva már rég szerettem volna, tekintettel arra, hogy az elmúlt hét évben alprefektusként nagyon sok prefektussal dolgoztam már együtt a Szatmár megyei lakosok jóléte érdekében” — fogalmazott Altfatter, aki megköszönte a belügyminisztérium alárendeltségébe tartozó szervek eddigi munkáját, és abbéli bizalmának is hangot adott, hogy a jövőben is gyümölcsöző lesz közös munkájuk. Köszönetet mondott ugyanakkor mindazoknak, akik támogatták prefektusi kinevezését, s ígéretet tett arra, hogy a közösség érdekében végzett kemény munkával hálálja majd meg a bizalmat. A kormánymegbízott hangsúlyozta, hogy nehéz időszak előtt állunk, hiszen a világjárvány nem ért véget, és az elsődleges feladat az, hogy kontroll alatt tartsák a fertőzést. „A polgármesterek jelentős része alprefektusi munkám folytán már ismer, és tudják, hogy nyitott együttműködésünk volt, mely a bizalmon és a törvény betartásán alapult. Ugyanez marad a hozzáállás a jövőben is, politikai hovatartozástól függetlenül” — fogalmazott Altfatter, és szorosabb együttműködést ígért a decentralizált intézményekkel, annak érdekében, hogy hatékonyabb, hozzáférhetőbb szolgáltatásokat biztosíthassanak a lakosság számára.

Sógor Beáta

 

Barangolások szatmári tájakon
Kerékpárral, gyalog vagy autóval, vidékünkön számtalan turisztikai és kulturális látnivaló vár felfedezésre. A Szatmár Megyei Kulturális Turisztikai Iroda a megye kirándulóhelyeit népszerűsítő digitális felülettel és telefonos applikációval is kedveskedik az érdeklődőknek.
Karriervásár középiskolásoknak
Szatmár megye közel 1500 diákját szólítja meg az a program, amely az állásközvetítői szerepen túl pályaválasztási tanácsadást is nyújt a munkavállalás vagy pályaválasztás előtt állóknak.
Nyitottságot, hatékonyságot kért a prefektus az igazgatóktól
Tegnap tartották meg az első prefektusi kollégiumi ülést Altfatter Tamás prefektus vezetésével. A mostani gyűlés érdekessége, hogy egy év kihagyást követően ismét fizikai jelenléttel zajlott, azonban annak érdekében, hogy be tudják tartani a fizikai távolságtartást, a decentralizált intézmények vezetőit két csoportba osztották, és két felvonásban tartották meg a havi gyűlést.
Cookie