×
2020. 07 13.
Hétfő
Jenő
18 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

Hivatalos: szakított Contrával a FRF

2019.11.22 - 11:11
Megosztas :
 • Hivatalos: szakított Contrával a FRF

  A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) a hivatalos oldalán köszönte meg Cosmin Contra szövetségi kapitány munkáját, méltatva a nemzeti csapattal elért eredményeit. Ez tehát azt jelenti, hogy a FRF hivatalosan is szakított Contrával.

  Nyílt titok volt, hogy az egykori válogatott labdarúgó nem folytathatja a munkáját a szövetségnél, miután a felnőtt nemzeti együttes nem jutott ki egyenes ágon a jövő évi Európa-bajnokságra. Igaz, még van esély a kvalifikációra, viszont a Nemzetek Ligája rájátszásában már nem ő irányítja majd a csapatot.

  Contra 24 meccset ült a válogatott kispadján, ebből 18 tétmérkőzés volt. 13 győzelem, 6 döntetlen és 5 vereség, 39 rúgott és 26 kapott gól a mérleg.

  A FRF közleményében hangsúlyozza, hogy Contra mandátumában 20 játékos debütált a felnőtt válogatott mezében, közülük több mint fele fiatal és nagyon fiatal labdarúgó: George Pușcaș, Ianis Hagi, Dennis Man, Tudor Băluță, Ionuț Nedelcearu, Florinel Coman, a szatmári Rus Adrián, Alexandru Cicâldău, Florin Ștefan, Denis Drăguș, Alexandru Ioniță, Nicușor Bancu, Florin Niță, Alexandru Mitriță, Paul Anton, Mihai Bălașa, Iulian Cristea, Mihai Bordeianu, Vasile Mogoș, George Țucudean neveit sorolják fel.

  A központi sajtó már napok óta találgatja, ki veszi át Contra helyét. Több mint egy tucat szakvezetőt említettek, köztük Dan Petrescu, Victor Pițurcă, Mirel Rădoi, Laurențiu Reghecampf, Mircea Rednic, Marius Șumudică, Gheorghe Hagi, Edward Iordănescu, Viorel Moldovan, Bölöni László, Cosmin Olăroiu, Răzvan Lucescu, Mircea Lucescu neve merült fel lehetséges kapitányként. Sőt, a romániai fogadóirodák már ki is írták a szorzókat, és ezek szerint Rădoi a legesélyesebb: az U21-es válogatott sikeredzőjének a kinevezése 1,65-ös szorzót fizet. Ezután Hagi és Petrescu következik a listán, a legvalószínűtlenebb pedig Iordănescu vagy Moldovan kinevezése, az esetükben a feltett összeg százszorosát nyerhetjük vissza.

  A FRF minden esetre nem sieti el a döntést, ami érthető, hiszen a válogatott legközelebb március végén fog játszani a Nemzetek Ligája rájátszásában. Addig pedig bőven van idő, hogy olyan személyt találjanak, aki talán képes lesz arra, hogy csodát műveljen a válogatottal, amely az utolsó két Eb-selejtezőt 0–7-es gólkülönbséggel zárta.

  Pesek Attila

  Cookie