×
2021. 06 16.
Szerda
Jusztin
23 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.40 RON
Olvasó hangja

Hol tart az állatvédelem?

2020.05.21 - 16:12
Megosztás:
Hol tart az állatvédelem?
Nem lehet eleget hangsúlyozni a gazdás kutyák ivartalanításának és mikrocsipelésének fontosságát. Bármely igazi állatvédő és állatmentő, de egy magát egyszerűen csak állatszeretőnek valló személy is tudja, hogy e két módszer alkalmazása a legfontosabb és egyedüli mód a kóbor kutyák számának a csökkentésére.

Sajnos az állattartók többsége még mindig nem értesült arról, hogy van erre vonatkozó törvény, de azok is, akik tudnak a létezéséről, ignorálják ennek betartását, vagy egyszerűen csak nincs rá anyagi lehetőségük, hogy ivartalaníttassák és csipeltessék a kutyáikat.

Ezért lenne szükség nagyobb hírverésre ebben a témában. Hónapokig ez kellene folyjon a csapból is, és akkor talán tudatosulna az emberekben a fontossága. Pénzük akkor sem lenne rá sokuknak, viszont — mint tudjuk — minden önkormányzatnak van lehetősége és joga elkülöníteni az éves büdzséjéből egy bizonyos összeget a településén lévő, gazdátlan kutyák problémájának a megoldására. Esetleg ebből az összegből finanszírozhatnák az alacsony jövedelemmel rendelkező személyek állatainak a sterilizálását és csippel való ellátását. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal ügyhöz való hozzájárulásával tisztában vagyok, de őszintén érdekelne, hogy jelenleg mit tesznek a vidéki önkormányzatok a probléma kiküszöbölése érdekében?! Semmit? Tényleg kíváncsi vagyok. És arra is, hogy ez mennyire bizonyul hatékonynak.

Miért van évek óta az az érzésem, hogy az az érdekük egyeseknek, hogy NE csökkenjen a kóbor állatok száma?! És ha tévedek, és mégsem érdekek állnak a háttérben, miért nem tartják fontosnak, hogy változtatásokat vezessenek be azok, akik ezt megtehetnék?! Miért nem nyújtanak konkrét segítséget a hatóságok a törvények ismertetésében és betartatásában?!

Miért csak egy-két eszement állatmentőnek fontos ez a téma, ez a probléma és a hatékony és humánus megoldása?!

Kérdezem én 2020 májusában: hol tart az állatvédelem Szatmár megyében?

És választ várok a témában kompetens személyektől!

Domokos Bernadett

Cookie