×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Holnap e-hulladék-gyűjtés Szatmárnémetiben

2021.09.24 - 12:01
Megosztás:
Holnap e-hulladék-gyűjtés Szatmárnémetiben
Szombaton, szeptember 25-én ismét ingyenesen lehet leadni az elektromos és elektronikai hulladékokat Szatmárnémetiben: délután 2 óráig három helyszínen is gyűjtik ezeket.

A polgárok a következő gyűjtési pontokon adhatják le a használhatatlanná vált háztartási elektronikai eszközöket, hordozható és ipari (nem autóipari) akkumulátorokat vagy éppen világítótesteket: a 14 Mai lakónegyed környékén a Vasile Lucaciu Általános Iskolában; a Tisztviselőtelepen a Rákóczi Ferenc Általános Iskolában; a 14-es lakótelepen pedig a Mircea Eliade Általános Iskolában. Azok, akik nagy méretű elektronikai hulladéktól szeretnének megszabadulni, kérhetik annak elszállítását a 0745.085.376-os telefonszámon. A hulladék szelektív gyűjtéséről és újrahasznosításáról a www.e-deseu.ro weboldalon kaphatnak további információkat az érdeklődők.

Több ösztöndíj az iskolásoknak
A szatmárnémeti tanács döntés értelmében 7 teljesítményalapú ösztöndíj, 2955 érdemösztöndíj, 15 tanulmányi ösztöndíj és 516 szociális ösztöndíj kerül kiosztásra idén.
Megint odaadták a telket
Harmadjára szavaz a szatmárnémeti tanács a Országos Beruházási Vállalat (CNI) uszodaépítése ügyében, március és október után megint napirenden volt ez a terv a mostani, novemberi tanácsülésen.
Advent: az utolsó méterek
Szinte minden készen áll egy hangulatos karácsonyváróhoz Szatmárnémetiben. Helyükön a vásári faházak, fent lógnak a fákon a LED-ek, az oszlopokon a fényfüzérek, készül az óriási adventi koszorú.
Cookie