×
2020. 08 05.
Szerda
Krisztina
29 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.40 RON
Belföld

Hőség lesz viharokkal

2019.06.13 - 08:00
Megosztás:
 • Hőség lesz viharokkal

  Párás hőséget ígér vasárnapig a meteorológia, de június 21-ig is mindennap harminc fok fölötti lesz a nappali hőmérséklet, hétfőtől már kevesebb esővel.

  A trópusi időjárás Erdély egész területére érvényes lesz ezen a héten, délutánonként a magas páratartalom és a meleg együttesen rontja majd a komfortérzetet, az ennek mérésére szolgáló mutatók mindennap meghaladhatják a kritikusnak számító nyolcvan egységet. A déli órákban nagyon erős UV B-sugárzás várható.

  Főleg délutánonként és esténként viharokra, heves esőzésekre lehet számítani Szatmár megyében, kisebb területek fölött alakulhatnak ki a csapadékot hozó felhők. Lesznek időszakok, amikor viharos széllökések mellett esik majd tetemes mennyiségű csapadék, állítja az előrejelzés, gyakoriak lesznek a villámlások, elszigetelten apró szemű jégesőre is számítani lehet. Ahol esni fog, ott rövid idő alatt lesz nagyon sok eső, négyzetméterenként 15–25 litert lehet majd mérni a legtöbb helyen, de előfordulnak majd négyzetméterenként 35–40 liternyi vizet hozó, hirtelen záporok is.

  Szélsőséges és változékony idő lesz, de nem ígérnek olyan komoly időjárási helyzetet, mint az elmúlt napokban volt több, a Kárpátokon túli megyében. Főleg Argeş, Giurgiu, Ilfov és Teleorman megyékben, illetve Bukarestben okoztak tetemes anyagi kárt a viharok, 21 településen volt szükség hatósági közbelépésre.

  Cookie