×
2020. 07 14.
Kedd
Őrs, Stella
19 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.28 RON
100HUF = 1.37 RON
Programajánló

Humoros Világkörüli Erdély Turné

2018.09.30 - 09:18
Megosztas :
 • Humoros Világkörüli Erdély Turné

  Japán helyett Erdélyben (amúgy is az a világ közepe) és Szatmárnémetiben (szintén a világ közepe) turnéznak az ütős triós humoristák: Felméri Péter, Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs.

  A Showder Klub humoristái: Felméri Péter, illetve a Szomszédnéni Produkciós Iroda tagjai, Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs október 9-én kora este érkeznek Szatmárnémetibe, és a szakszervezetek művelődési házában mutatják be vadonatúj humorestjüket, a Világkörüli Erdély Turnét.

  „Mindig szerettünk volna egy világkörüli turnét, de Japánban annyira kevesen beszélnek magyarul, meg olyan drága a repülőjegy, hogy idén is inkább Erdélyben rendezzük meg a közös turnénkat. Meg aztán Erdély a világ közepe, miért ne jönnénk inkább Szatmárnémetibe?” — mondja Tóth Szabolcs humorista a rendezvény beharangozójában. Ismertetője szerint idén a turné a turnéról szól, három humoristáról, akik hatodik éve azért járják az országot, hogy vicces jeleneteket standup comedyvel ötvözve másfél órán át önfeledten szórakoztassanak.

  „Van az a mondásunk, hogy a humorista az, akit mindig máshol szeretnek, mint ahol épp van, úgyhogy ebből kifolyólag nagyon sokat vagyunk úton”— summázza Bálint. „Persze egy humoristaturné nem olyan, mint amikor a Rolling Stones van úton, nekünk például nem is dobálnak melltartókat a lányok a színpadra” — teszi hozzá Felméri Péter. „Sokat autózunk két fellépés között, de szerencsére nagyon civilizált a Szomszédnéni. Nyomkodják a telefonjaikat, kussban vannak, ami felbecsülhetetlen érték, és leginkább az érzi át, akinek kisgyerekkel kell autóznia általában.”

  A korábbi turnék tapasztalataival kapcsolatban Tóth Szabolcs megjegyzi: „Minden előadás más. A tavalyi turnén egy demotiváló horoszkópot is előadtunk, és sorba kérdeztem a közönséget, hogy vannak-e vízöntők, nyilasok stb. Amikor azt kérdeztem, hogy hol vannak a rákok, a hatéves keresztlányom hangosan bekiabálta: a tengerparton. Hát mit mondjak? Ellopta tőlem a show-t.”

  „Összességében nézve alig várom, hogy útra keljünk” — veszi át a szót Bálint. „Egyedül az lesz fura, hogy múlt hónapban volt az esküvőm, és megszoktam, hogy reggelente az első arc, amit látok, az a feleségemé. Nos, a következő két hétben ez az arc a Szabolcsé lesz, és meg kell mondjam, hogy a feleségem sokkal szebb.”

  Az október 9-én 19 órától kezdődő előadásra jegyek elővételben már kaphatók az RMDSZ-székházban (Szatmárnémeti, Mihai Viteazul utca 10. szám) hétköznaponként 9–16 óra között. Egy egyszemélyes belépőjegy ára mindössze 28 lej, bővebb felvilágosítással a 0799–857996-os telefonszámon szolgálnak.

  Cookie