×
2020. 07 04.
Szombat
Ulrik
27 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Huszonnégy asszisztens ballagott a Kölcseyben

2019.07.27 - 08:00
Megosztas :
 • Huszonnégy asszisztens ballagott a Kölcseyben

  Anderco Dana és Weghofer Gabriella osztályának huszonnégy diákja ballagott el tegnap a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban működő általános asszisztensképző egészségügyi posztliceális szakon.

  A ballagási ünnepségen Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatója Ottlik Géza Iskola a határon című regényének egy részletével kezdte ünnepi beszédét. Kiemelte, hogy az iskola embert és közösséget formáló erő. Azt, ami a hallgatók számára eddig tananyag volt, ma már saját életük valóságaként élik meg. A végzősök határhoz érkeztek, ezután fog eldőlni, hogyan állják meg a helyüket az életben, a munkahelyen, a szakmában, amit választottak. Ezentúl egyedül kell megállják a helyüket, megtalálják az utat, megvívják a harcaikat. A pedagógusokban ott van a nagy kérdés: tudtak-e erős gyökereket, alapokat, szárnyakat adni? Láthatatlan a köldökzsinór a család, az iskola, a szülőföld megtartó ereje között, fogalmazott az igazgatónő, hozzátéve: hisz abban, hogy felkészült emberek hagyják el az iskolát, akik szakmailag és emberileg egyaránt példamutatók lesznek.

  Anderco Dana román nyelven búcsúzott a végzősöktől, akiket útravalóval látott el, és sok sikert kívánt nekik. Weghofer Gabriella szintén jó tanácsokkal látta el volt tanítványait, s azzal engedte őket útjukra, hogy szakmájuk során a szeretet legyen az életcéljuk. Szeretet és tisztelet a szenvedő ember iránt. Soha ne hátráljanak meg, ne engedjenek teret a fásultságnak! Képezzék magukat magas fokon! — ajánlotta búcsúzóul.

  Az oktatók nevében dr. Vass Zoltán szólt a jelenlevőkhöz. Oktatóként azt tapasztalta, hogy ezekben a fiatalokban sok az empátia a betegek iránt, a tisztelet az embertársaik iránt, mernek vállalni, szeretnek dolgozni. Több példát sorolt fel, igazolva azt, hogy az asszisztensképző hallgatói nem hiába választották ezt a hivatást. Dr. Vass Zoltán elmondta, hogy büszke arra, hogy a Szatmár Megyei Kórház főnővére mindig örül annak, ha olyan középkáderek kerülnek a kórházba, akik a Kölcsey Ferenc Főgimnázium posztliceális szakán végeznek, mert képzettek és megbízhatók. A másodévesek nevében Csürök Király Emese, a harmadévesek nevében Borsi Renáta mondott búcsúztatót. Ezután a kulcsátadás következett: az iskolakulcsot Albert Adrienn és Demeter Erika harmadéves diákok adták át a másodéveseknek: Riscou Brigittának és Andre Arnoldnak, majd a tanulmányi oklevelek és a szakmai bizonyítványok átadása következett. A ballagási ünnepség a Szózat elmondásával ért véget.

  Elek György

   

  Cookie