×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
7 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Iaşi-ban spontán tiltakozásba kezdtek egyik szülészet dolgozói

2020.03.25 - 18:07
Megosztás :
 • Iaşi-ban spontán tiltakozásba kezdtek egyik szülészet dolgozói

  Spontán tiltakozásba kezdtek a iaşi-i Elena Doamna szülészeti-nőgyógyászati klinika dolgozói, amikor kiderült, hogy egy koronavírussal fertőzött várandós asszonyt utaltak be az intézménybe.

  Az Elena Doamna kórház alkalmazottai is és maga a menedzser is azon az állásponton vannak, hogy a koronavírussal fertőzött kismamát a város másik szülészetére, a Cuza Vodă szülészeti-nőgyógyászati kórházba kellett volna beutalni, ugyanis éppen az látja el az ügyeletet.

  Gabriel Martinescu, az Elena Doamna kórház menedzsere azt nyilatkozta a sajtónak, hogy egy Neamţ megyei nő a dolgozók tiltakozását kiváltó páciens, aki a terhesség 33. hetében van, és a járványkórházban ápolták.

  'Iaşi-ban két szülészetünk van, az Elena Doamna és a Cuza Vodă. Ez a két szülészet látja el felváltva az egész régiót. Ez az ügyelet most a Cuza Vodă kórházé kellett volna hogy legyen. Az elégedetlenséget a tisztázatlan helyzet váltotta ki. Miért mi kaptuk ezt az esetet, és nem a Cuza Vodă?' - tette fel a kérdést a menedzser.

  Gabriel Martinescu hozzátette: semmiféle hivatalos értesítést nem kapott a megyei közegészségügyi igazgatóságtól arra vonatkozóan, hogy az általa vezetett kórház COVID-19-cel diagnosztizált betegeket fogadna.

  Nyomatékosította: egyetért a személyzet elégedetlenségével, ugyanis a koronavírusos pácienst az ügyeletes kórházba, vagyis a Cuza Vodă szülészetre kellett volna beutalni.

  A menedzser szerint az Elena Doamna szülészetnek nincs elegendő védőfelszerelése arra az esetre, ha több, koronavírussal fertőzött várandós nő kerülne hozzájuk.

  A koronavírusos pácienst megvizsgáló nőgyógyász, Doina Iancu arról tájékoztatott, hogy a szóban forgó beteg 26 éves, Neamţ megyei, és a iaşi-i járványkórházból utalták át néhány napja a nőgyógyászatra. A páciensnek nincsenek COVID-19-re jellemző tünetei, azért kellett a szakkórházba átszállítani, mert fájdalmakra panaszkodott.

  Az ügy előzménye, hogy tíz nappal korábban az Elena Doamna kórház egy másik orvosa, Diana Popovici a közösségi hálón arról számolt be, hogy sürgősségi úton császármetszést kellett végrehajtania egy lakhelyi karanténból beutalt nőn, akiről feltételezhető, hogy koronavírussal fertőzött. Ez az orvosnő azt írta bejegyzésében, hogy a császármetszés elvégzésekor nem állt rendelkezésére olyan védőfelszerelés, amelyet a koronavírussal fertőzött betegekkel való érintkezéskor kell használni.

  AGERPRES

  Cookie