×
2021. 01 20.
Szerda
Fábián, Sebestyén
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.02 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Idén is együttműködnek, naponta készül a meleg étel

2021.01.14 - 14:00
Megosztás:
Idén is együttműködnek, naponta készül a meleg étel
A Hans Lindner Alapítvány és társegyesülete idén sem hagyják meleg étel nélkül a rászorulókat / Fotó: Facebook - O masă caldă
A Hans Lindner Alapítvány folytatja együttműködését az O masă caldă kolozsvári egyesület szatmárnémeti fiókszervezetével. Naponta ételadományokat készítenek a rászorulóknak.

Az önzetlen és jó szándékú segítségnyújtás nem áll le az új esztendőben sem. A szatmárnémeti Hans Lindner Alapítvány idén is folytatja együttműködését a kolozsvári O masă caldă egyesület szatmárnémeti fiókszervezetével. Rászoruló családoknak, egyedül élő idősek számára készítenek napi rendszerességgel, hétfőtől péntekig több száz adagnyi meleg ebédet, valamint azoknak a személyeknek, akiknek a szatmárnémeti hajléktalanszálló nyújt menedéket.

Az ebédek elkészítésének folyamata igazi csapatmunka. Mindkét civil szervezet hatékonyan és közös erővel veszi ki a részét mind a főzésből, mind az ételek kiszállításáből. Koczinger Tibor, a Hans Lindner Alapítvány elnöke elmondta, hogy a hétköznapokon kiszállított meleg ebédeket a társegyesületük akkreditált és korszerű, a Szent Ferenc görögkatolikus plébánián üzemelő konyhájában készítik el az egyesület önkéntesei, közösen alapítványuk munkatársaival, és szintén ők szállítják ki azokat a Hans Lindner Alapítvány gépkocsijával. Fontos megjegyezni, hogy mind az ételkészítés, mind az ebédszállítás a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett zajlik, hiszen az előírások betartása a segítségnyújtás közben is elengedhetetlen.

Bár a segítségnyújtás jelenleg is jó ütemben halad, sajnos mindkét civil szervezet erőforrásai végesek. Lehetőség van azonban a kezdeményezés támogatására. Akinek módjában áll, támogathatja az ügyet adományok által, hiszen csak így bővülhet a támogatottak köre. A civil szervezetek szívesen és nagy örömmel fogadnak élelmiszer-adományokat, legyen szó alapanyagokról vagy tartós élelmiszerekről, de nem használt, jó állapotban lévő takarókat és pénzadományokat is elfogadnak, amelyek az ebéd elkészítéséhez szükséges élelmiszerek költségeit, illetve a kiszállítás megszervezését segítik. „Fontos, hogy a segítségnyújtás ne csak az ünnepi időszakokban legyen prioritás. Nyissuk ki a szemünket, tárjuk ki szívünket, és osszuk meg azokkal, akiknek szükségük van rá!” — fogalmaz felhívásában az alapítvány. Akik adományozni szeretnének, megtehetik a Hans Lindner Alapítvány székhelyén, Szatmárnémetiben, a Ceahlăului utca 38. szám alatt. További információkkal a 0261.715.136-os telefonszámon szolgálnak.

Kallós András

Önkéntesek jelentkezését várják az melegétel-osztási akcióhoz
A szatmárnémeti Hans Lindner Alapítvány önkéntes tevékenységre hívja a szatmáriakat, hiszen egyre nagyobb szükség van rájuk. Általuk még több célt képes elérni az alapítvány, ami meleg ételt szeretne biztosítani a rászoruló személyeknek.
A rászorulóknak egész évben szükségük van a támogatásunkra
Juhász Zita, a szatmárnémeti Maurer Alapítvány referense és gazdasági vezetője számolt be lapunknak azokról a célokról és tervekről, amelyeket szeretnének megvalósítani ebben az évben. A referens kihangsúlyozta, hogy idén sem hagyják cserben a rászorulókat.
Fit for life: online folytatódnak a képzések
A Hans Lindner Alapítvány az idei évben csupán a számítógép-kezelői tanfolyamát tudta megtartani a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt. Továbbra is várják a jelentkezőket.
Cookie