×
2020. 08 05.
Szerda
Krisztina
29 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.40 RON
Nagykároly

Időutazás a '80-as évekbe

2013.05.28 - 11:38
Megosztás:
 • Időutazás a '80-as évekbe

  A Nagykárolyi Művelődési Központ diákjai hétfőn egy felejthetetlen időutazásra invitálták a közönséget a Károlyi-kastély lovagtermében.

   

  Egy nosztalgikus, ugyanakkor néhol szatirikus hangulatú időutazásban volt részük azoknak, akik ellátogattak hétfőn délután 6 órától a Károlyi-kastély lovagtermébe. A Best Fest 2013 – Nagykárolyi Kulturális Tavasz keretében tartott „'80-as évek – Micsoda hangulat!” című zenés színházi előadás az akkori emberek hétköznapjait, élethangulatát idézte fel.

  A bemutató előtt rövid néma tiszteletadásra került sor a hétvégén elhunyt Ioana Cîcu román szakos tanárnő emlékére, majd elhangzott egy dalösszeállítás a fentebb említett évtized slágerei közül. Ezt követően rövid színpadi játék következett a Nagykárolyi Művelődési Központ román nyelvű színjátszó körének előadásában, amelyet a csoport tagjai állítottak össze. Ebben a közönség megismerkedhetett az akkori fiatalság élethelyzetével, az őket foglalkoztató problémákkal. A darabban a következő diákok szerepeltek: Coşarcă Dan, Doiciar Adina, Drimuş Janet, Marchiş Valentin, Marincaş Gabriela, Nagy Evelin, Şiman Claudian, valamint Adrian Ştefănuţi, a színjátszó kör vezetője.

  A műsor második felében a Nagykárolyi Művelődési Központ könnyűzene szakos növendékei — e Ujfalusi Nicolae, Nagy Anita, Altfater Andrea, Vitéz Júlia, Gabor Tania és Latiş Larisa — oktatójuk, Szűcs József zenei kíséretével énekeltek néhány slágert a '80-as évekből: What a Feeling, I wanna dance with somebody, La fereastra ta, A boldogság és én, Fata din vis stb.

  A műsor végén Adrian Ştefănuţi megköszönte a kulturális igazgatóság, a művelődési központ és a városi múzeum segítségét, a nagyérdemű pedig vastapssal jutalmazta a fellépőket.

   

  Ifj. Deák Endre

  Cookie