×
2020. 07 03.
Péntek
Kornél, Soma
23 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Ifiszínpad a városnapokon

2019.05.25 - 07:38
Megosztas :
 • Ifiszínpad a városnapokon

  Három színpad lesz a Szatmárnémeti Városnapokon, a Károlyi úti Shopping City parkolójában felállított harmadik színpadon az ifjúságnak dedikált koncertek és más különleges programok lesznek.

  Délután háromtól éjfélig lesznek koncertek ma és holnap a Szatmárnémeti Városnapok harmadik, elsősorban a fiatal korosztály számára felállított színpadán. A Károlyi úti Shopping City pláza parkolójában egyéb szórakoztató elfoglaltságokkal is várják a városnapozókat a mostani felnőtt korosztály gyermekkorából való, a mai generáció által elfelejtett szabadtéri játékok formájában. Négytől nyolcig rendezik majd ezeket a szombati és vasárnapi délutánokon, lesz kidobós, fogócskázás, adj király katonát és aszfaltra rajzolás. Mindkét nap négytől nyolcig lesz Vakrandi egy könyvvel és Kihívás (Te provoc) akció ugyanitt.

  Fellépők

  Szombaton háromtól Mishu nyitja az egyórás koncertek sorát, majd Water Horse-, Dumi- és Rikz-koncert lesz, kilenctől Maximiliané lesz a színpad, és Shorty zárja a sort ma este.

  Vasárnap háromtól Câmpean & Danciu kezd, nyolctól Definition-koncert következik, kilenctől Nicole Cherry fog fellépni az ifiszínpadon, tíztől meg Rafa. Maximilian és Nicole Cherry kivételével mindegyik DJ szatmári.

  Részt vállal a pláza

  Kereskényi Gábor polgármester elmondta, hogy nem csak azért került át az ifiszínpad a Shopping City parkolójába, mert a pláza az egyik támogatója az idei városnapoknak, hanem mert — ahogy abban a létesítmény nyitásakor megegyezett a város és a pláza vezetősége — az üzletközpont a város kulturális életéből is részt vállal. Városközponti részről van szó, még akkor is, ha a Szamos elválasztja ezt az új központtól, mutatott rá Kereskényi, amelyik akkor fogja elérni igazi potenciálját, ha elkészül a gyalogos és biciklis híd, amelyik összeköti majd a városközpontot a pláza teraszával, mert akkor még jobb lesz a közlekedés a folyó két partja között.

  Az ifjúsági színpadon zajló programok szervezői: a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Shopping City és a Samstudia ifjúsági és diákegyesület.

  Princz Csaba

  Cookie