×
2020. 08 09.
Vasárnap
Emőd
22 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Igazi versenypályára viszik a Rally Sprint-bajnokságot

2020.02.13 - 16:19
Megosztás:
 • Igazi versenypályára viszik a Rally Sprint-bajnokságot

  Marosvásárhely szomszédságába, a nagycsergedi Transilvania Motor Ringen is rendeznek 2020-ban egy fordulót a Rally Sprint-bajnokságban — adta hírül Seletye Dávid versenyigazgató, a szervező Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti fiókjának az igazgatója, a Rider’s SK elnöke.

  A versenybizottság az elmúlt napokban ült össze, hogy megtárgyalja és elfogadja a 2020-as versenynaptárt. Ebből kiderült, hogy a népszerű ügyességi és gyorsasági autós viadal március 21-én, az immár hagyományos szatmárnémeti fordulóval, a Gorunului utcai gyakoroló pályán kezdődik.

  Két hétre rá, április 4-én viszont új helyszínt avatnak: az egyik legmodernebb romániai, 3,7 kilométer hosszú versenypályán, Nagycsergeden fognak „a lovak közép csapni.” A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen az elmúlt években egyre több Maros megyei, elsősorban nyárádtői pilóta állt rajthoz.

  Május 2-án rendezik majd a harmadik fordulót, a házigazda pedig már Nagybánya lesz, ahol a megszokott helyszín, a városközpont várja majd a mezőnyt.

  A Rally Sprint ezután októberig szünetelni fog. Ez idő alatt megrendezik a három fordulós hegyi gyorsasági bajnokságot (június 27. Nagyvárad, július 18. Avasfelsőfalu, augusztus 1. Ördögkút), illetve a Cec-Ori Cup kelet-európai bajnokság szatmári versenyeit.

  Október 12-én a szatmárnémeti Transilvania sugárúton zajlik majd a Rally Sprint-bajnokság 4. fordulója, és november 21-én, a gyakorlópálya látja vendégül a mezőnyt a záráson, végül hagyományosan ugyanitt zajlik majd az évzáró gála is.

  Pesek Attila

  Cookie