×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

IGPR: a hét végén több mint kétezer sofőr jogosítványát vonták be a rendőrök

2021.09.21 - 12:30
Megosztás:
IGPR: a hét végén több mint kétezer sofőr jogosítványát vonták be a rendőrök
Az elmúlt hét végén 2074 sofőr gépkocsivezetői jogosítványát vonták be a rendőrök egy országos balesetmegelőzési akció keretében, amellyel a gyorshajtás és a biztonsági öv használata elmulasztásának kockázatára akarták felhívni az autósok figyelmét.

1105 sofőr azért maradt jogosítvány nélkül, mert több mint 50 kilométer/órával meghaladta az engedélyezett sebességet. Emellett 20.307 bírságot is kiróttak a rendőrök a közúti közlekedési szabályok megsértése miatt, ebből 7625-öt gyorshajtásért. 3762 bírságot kaptak a gépkocsivezetők a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, 116-ot pedig az utasok kaptak ugyanezért a kihágásért. 51 esetben a rendőrök azért bírságoltak, mert a 14 év alatti kiskorúak nem voltak megfelelően bekötve - derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság (IGPR) keddi közleményéből.

A rendőrség 303 esetben bűnvádi eljárást indított, ebből 203-at a közlekedési törvény áthágása miatt, ugyanakkor 544 gépkocsi forgalmi engedélyét is bevonták az akció során. AGERPRES

Munkagép áll a tilosban, komoly torlódást okoz
Szombat este óta parkol megállni tilos tábla alatt, buszmegállóban egy aszfaltmarásra használt munkagép Szatmárnémetiben. Nincs tréler, ami elvigye, aszfalton nem közlekedhet, közúton sem.
Még keresik a cserbenhagyó halálos gázolót
Hétfőn délután, nem sokkal 18 óra előtt értesítették a rendőrséget, hogy halálos kimenetelű, cserbenhagyásos gázolás történt a Nagymadarász–Vadaspuszta közötti úton.
Zajlik az ünnepi ellenőrzés
Az elkövetkező időszakban is zajlik a Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság (DSVSA) a téli ünnepkört megelőző hagyományos ellenőrzési akciója.
Cookie