×
2020. 08 13.
Csütörtök
Ipoly
28 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.11 RON
100HUF = 1.40 RON
Belföld

IGSU: a RO-Alert rendszer tesztüzenetekkel való ellenőrzése kötelező

2019.07.26 - 13:47
Megosztás:
 • IGSU: a RO-Alert rendszer tesztüzenetekkel való ellenőrzése kötelező

  - A RO-Alert rendszer tesztüzenetekkel való ellenőrzése szükségszerű és kötelező - hívja fel a figyelmet a katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU), hangsúlyozva, hogy nem ajánlott kikapcsolni a mobiltelefonokon azt a funkciót, amely lehetővé teszi az üzenetek fogadását.

   

  Az IGSU pénteki közleményében hangsúlyozza, a tesztüzenetek segítségével derül fény a rendszer esetleges olyan hibáira, amelyeket valós vészhelyzetben nem lehet korrigálni. A rendszer tesztelése a tervek szerint július 30-áig tart, de ha a hibákat nem sikerül orvosolni, meghosszabbítják ezt az időszakot. "Tudatában vagyunk annak, hogy ez sokak számára kényelmetlenséget okoz, és elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért, de e tesztelések elvégzése kötelező, tekintettel a RO-Alert rendszer létrehozásának céljára" - fogalmaznak a közleményben.

   

  A katasztrófavédelem ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy nem ajánlott kikapcsolni a mobiltelefonokon azt a funkciót, amely lehetővé teszi az üzenetek fogadását. Ugyanakkor kérik a lakosságot, hogy ne az 112-es egységes segélyhívószámon próbálják jelenteni a Ro-Alert rendszer általuk észlelt hibáit.

   

  Az IGSU biztosít mindenkit afelől, hogy a jelzett rendellenességeket szakembereik igyekeznek mielőbb helyrehozni.

   

  Péntek reggel az ország több régiójában is sokan többször megkapták a Ro-Alert rendszeren küldött tesztüzenetet, és esetenként módosult a kiküldött szöveg.

  AGERPRES/(RO - szerző: Daniel Alexandru FLOREA, szerkesztő: Florin MARIN; HU - szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

  Cookie