×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Külföld

Ingyenes, országos koncertsorozat indult

2021.08.29 - 08:35
Megosztás:
Ingyenes, országos koncertsorozat indult
A közösségi élet újraindulásával az augusztus végétől október végig tartó kilenc hetes időszakban ingyenes, országos koncertsorozat indult — közölte a magyar kormány szóvivője a Facebook-oldalán.

Szentkirályi Alexandra kiemelte: „nehéz, megpróbáltatásokkal teli év van mögöttünk, hiszen a koronavírus-járvány rányomta a bélyegét a mindennapjainkra, így az elmúlt másfél évben sokszor elmaradtak koncertek, a hagyományos fesztiválok, a kis közösségek tradicionális eseményei, a búcsúk, vagy éppen a falunapok is".
A kormányszóvivő azt mondta: az Őszi Hacacáré elnevezésű ingyenes koncertsorozat elindításának egyik fő célja az „összetartozás közös megünneplése", amit hosszú elzártság után, újra személyesen, együtt lehet megtenni. Továbbá — mint kiemelte — ez „remek alkalom" arra is, hogy a zenészek és a közönség újra egymásra találhassanak.
A tervek szerint a nagyszabású, csaknem 130 állomásos rendezvénysorozat helyszínenként két előadóval nyújt majd koncertélményt. A sorozat keszthelyi állomásán, Demjén Ferenc koncertjén ő maga is részt vett — jegyezte meg. A következő hetekben hallható és látható lesz, például Charlie, Király Viktor, Vastag Csaba, a Neoton, a Beatrice, Ákos, a Margaret Island és a Tankcsapda — sorolta a kormányszóvivő, hozzátéve: az esti koncertek előtt helyi fellépőket is hallhat majd a közönség, továbbá a helybeli vendéglátósok, termelők is megjelennek majd a rendezvényeken. „Az Őszi Hacacáré egy jó lehetőség arra, hogy pótoljunk egy keveset abból, ami a koronavírus miatt eddig elmaradt" — fogalmazott videójában a kormányszóvivő.

MTI, Fotó: ripost.hu

Leckehangversenyek gyerekeknek
Bár az előző évben a világjárvány beleszólt a Dinu Lipatti Filharmónia gyerekkoncertjeinek megszervezésébe, és ezek online térbe szorultak, idén sikerült átlépni a korlátokat, és biztonságban megszervezni a gyerekek számára eltervezett programokat.
Két év után tér vissza megyénkbe a Villon Trió
Négy nap alatt öt fellépése lesz a Villon Triónak, amely Budapesttől Nagyszalontáig Szatmárnémetit, Derecskét és Nagykárolyt is érintve lép közönség elé október 1. és 4. között.
Itt a vírus, nem lesz Wellhello
Hétfő lett volna a napja, amikor a szeptember nyolcadikán bejelentett őszi fesztivál részletes programját leközlik a szervezők, ehhez képest azt jelentették be, hogy a vírushelyzet miatt elmarad a szatmárnémeti régi főtérre tervezett szeptember végi fesztivál.
Cookie