×
2021. 06 16.
Szerda
Jusztin
22 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.40 RON
Belföld

Ioana Mihăilă: Javult a helyzet az elmúlt hetekhez képest az intenzív osztályokon

2021.04.26 - 12:57
Megosztás:
Ioana Mihăilă: Javult a helyzet az elmúlt hetekhez képest az intenzív osztályokon
Az elmúlt hetekhez képest javult a helyzet a koronavírusos pácienseket kezelő intenzív osztályokon, vasárnap délután 5 órakor országos szinten felnőttek számára 247 ágy volt üresen, gyermekek számára pedig 32 - közölte hétfői sajtótájékoztatóján az egészségügyi miniszter.

Ioana Mihăilă rámutatott, hogy a naponta jelentett járványügyi adatok megfelelnek a valóságnak.

'A naponta jelentett fertőzések száma megfelel a valóságnak, a rendelkezésre álló ágyak számához hasonlóan több forrásból ellenőrizzük ezeket az adatokat' - mondta a tárcavezető.

Az egyik hírforrás az egészségügyi tárca fennhatósága alatt működő irányító központ, a másik pedig az intervenciókat irányító és koordináló országos központ, amely a pácienseknek az egészségügyi intézmények közötti áthelyezését segíti, említette meg a tárcavezető.
AGERPRES

Tanulni lehetne a hibákból
Hibázni emberi dolog, de a hibákat be kell ismerni, és tanulni kell belőlük. Mi a teendő akkor, ha emberek egészségéről és életéről van szó? Sokan nem tudják — derült ki egy jelentésből.
Gheorghiţă: A hideg időszak beálltakor újabb fertőzéshullám kezdődhet
Cselekvési tervet készülnek kidolgozni a hatóságok 'A város beoltja a vidéket' elnevezésű projekt gyakorlatba ültetésére - nyilatkozta kedden Valeriu Gheorghiţă, az oltáskampány vezetője.
EMA: az AstraZeneca oltóanyaga továbbra is engedélyezett minden korosztálynak
Az AstraZeneca gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcinájának előnyei egyértelműen felülmúlják a használatával járó esetleges kockázatokat, az oltóanyag beadása továbbra is engedélyezett minden korosztály számára - olvasható az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) hétfői sajtóközleményében.
Cookie