×
2021. 06 16.
Szerda
Jusztin
21 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.40 RON
Belföld

Ioana Mihăilă: Nemcsak az intenzív terápiás ágyak száma, hanem a szakszemélyzet hiánya is gondot jelent

2021.04.22 - 10:34
Megosztás:
Ioana Mihăilă: Nemcsak az intenzív terápiás ágyak száma, hanem a szakszemélyzet hiánya is gondot jelent
Fotó: MTI
Nemcsak az intenzív terápiás ágyak száma, hanem az intenzív osztályra kerülő betegeket ellátó szakszemélyzet hiánya is problémát jelent - nyomatékosította csütörtökön Ioana Mihăilă egészségügyi miniszter.

A tárcavezető szerint az intenzív ellátáshoz értő egészségügyi szakszemélyzet - orvosok és asszisztensek - hiányára nem lehet azonnali megoldást találni, hiszen az orvosképzés a rezidensévekkel együtt összesen 11 évet vesz igénybe.

"Biztatni fogjuk az egyetemeket, jövő héten lesz egy találkozónk a képviselőikkel, a szakszemélyzettel kapcsolatos problémák azonban csak közép- vagy hosszú távon oldhatók meg" - nyomatékosította. Hozzátette, ettől függetlenül kollégái mindent megtettek az ágyak számának növelése érdekében, átszervezéseket végeztek, így "valamelyest jobb a helyzet, mint előtte volt".

AGERPRES

Tanulni lehetne a hibákból
Hibázni emberi dolog, de a hibákat be kell ismerni, és tanulni kell belőlük. Mi a teendő akkor, ha emberek egészségéről és életéről van szó? Sokan nem tudják — derült ki egy jelentésből.
A valóság azt mutatja, hogy voltak COVID-19-gyanús halálesetek, amelyeket nem így jelentettek be
 A terepen tapasztalt 'valóság' azt mutatja, hogy voltak olyan COVID-19-gyanús halálesetek, amelyek esetében a pácienst nem tesztelték, így nem is állították fel a koronavírussal való megfertőződés diagnózisát, és nem COVID-19-halálesetként jelentették be az esetet - mutatott rá Ioana Mihăilă egészségügyi miniszter.
Mihăilă: Elérhető, hogy augusztus 1-jétől ne kelljen maszkot viselni a nem zsúfolt kültéri helyszíneken
Elérhetőnek tartja az egészségügyi miniszter, hogy augusztus 1-jétől ne kelljen maszkot viselni a nem zsúfolt kültéri helyszíneken.
Cookie