×
2020. 09 26.
Szombat
Jusztina
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Iohannis: A PSD mindenféle manőverekkel próbálja magára irányítani a figyelmet

2019.11.12 - 09:15
Megosztás:
Iohannis: A PSD mindenféle manőverekkel próbálja magára irányítani a figyelmet

A szociáldemokraták mindenféle manőverrel próbálják magukra irányítani a figyelmet, de ő a választókkal való találkozásokra akar koncentrálni - jelentette ki hétfő este Klaus Iohannis.

 

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökjelöltje ezzel arra reagált, hogy Lia Olguţa Vasilescu, a PSD kampányfőnöke levélben fordult a Nemzeti Liberális Párt kampányfőnökéhez, Dan Motreanuhoz, kérve, hogy legalább két nyilvános vitát szervezzenek a második fordulóba jutott két államfőjelölt, Viorica Dăncilă és Klaus Iohannis között.

 

'A PSD mindenféle manőverrel megpróbálja magára irányítani a figyelmet. Már most megmondom - de fogok erről beszélni a kampánygyűlésen is kollégáimmal -, hogy a második forduló előtti kampányban én a választókkal való találkozásokra fogok összpontosítani' - mondta Iohannis a PNL központi székházában.

 

Az államfő arról számolt be, hogy már megkezdődött az első forduló kielemzése, és ez a kampánygyűlésen folytatódni fog. Első következtetésként azt emelte ki, hogy nagyon fontos volt a diaszpóra szavazását megkönnyítő jogszabály bevezetése, mert ennek köszönhetően rekordszámú külhoni román állampolgár élt szavazati jogával, anélkül, hogy sorba kellett volna állnia.

 

Iohannis szerint az első forduló másik nagy tanulsága a PSD-hez köthető: 'Látják, hogy a PSD mindenféle manővereket használ, és ezért maximális éberségre van szükség, amikor a PSD-ről van szó. A maximális éberség nem félelmet jelent, azt viszont igen, hogy legyünk nagyon figyelmesek és menjünk el szavazni. Nagyon-nagyon nagy kár lenne megismételni a 2016 decemberében elkövetett hibát, amikor a parlamenti választásokon a románok távolmaradása miatt hatalomra került a PSD, amelyet aztán csak közel három év után sikerült eltávolítanunk a hatalom vezérlőpultjától' - mondta.

 

Iohannis elégedetten nyilatkozott az első forduló eredményéről. A második fordulót előkészítő kampányról azt mondta: a fiatalokra fogja irányítani figyelmét, hogy az urnáknál való nagyobb részvételre bírja őket.

 

Klaus Iohannis a PNL kampánygyűlésén vesz részt a párt székházában hétfő este.

 

A tanácskozáson jelen van Ludovic Orban kormányfő és pártelnök is, valamint Raluca Turcan kormányfőhelyettes, miniszterek, és Robert Sighiartău pártfőtitkár is.

AGERPRES/ (RO - szerző: Florentina PEIA, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU, HU - szerkesztő: TOFÁN Imola)

Cookie